ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΜέΡΑ25 Αφού Η Κυβέρνηση Επέλεξε Και Πάλι Να Λάβει Παράλογα Και Αναποτελεσματικά Μέτρα, Να Ενισχύσει Τουλάχιστον Οικονομικά Εργαζόμενους Και Επιχειρήσεις

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επαναπαύεται στις γνώριμες συνταγές της για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της πανδημίας: είναι φανερό ότι μοχθεί να γίνεται όλο και χειρότερη!

Σχεδόν μπορούμε να δούμε τη λάμψη στα πρόσωπα του Υπουργικού Συμβουλίου, όταν μετά τη ρουτινιάρικη επανάληψη ανέξοδων, αυταρχικών και αναποτελεσματικών μέτρων όπως το «κυνήγι των μαγισσών» της εστίασης, της μουσικής και των πάρτι, κάποιος πρόσθεσε «ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ».

Σχεδόν μπορούμε να δούμε τη σαμπάνια ν’ ανοίγει, το «feliz navidade» ν’ ακούγεται λίγο δυνατότερα και χαρούμενες σέλφι να τραβιούνται με το πάρσιμο της απόφασης να καταδικαστούν για ακόμα μια φορά εργαζόμενοι και επιχειρήσεις της εστίασης στην ανέχεια, χωρίς να προβλέπεται ούτε μισό μέτρο για την στήριξη των πληττόμενων πολιτών, που αντί για βασιλόπιτα φέτος θα φάνε τις αερολογίες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σταϊκούρα (για να μη «γίνουν και 300 κιλά» όπως προειδοποιούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης).

Δεν ξέρουμε αν το εύθυμο κλίμα έγινε λίγο πιο εύθυμο στη σκέψη ότι όλα αυτά τα μέτρα πάρθηκαν μία ακριβώς μέρα μετά τον επίσημο και βαρυσήμαντο καθησυχασμό του Υπουργού Υγείας ότι το «εκτελεστικό απόσπασμα» θα περίμενε να τελειώσουν οι εορτασμοί της έλευσης άλλου ενός χρόνου με τη «Μητσοτάκης Α.Ε.» στην κυβέρνηση. Δε μιλάμε καν για τα ελάχιστα, άκρως απαραίτητηα μέτρα ουσιαστικής οικονομικής στήριξης: γενναίες διαγραφές των χρεών της πανδημίας, με ενίσχυση των εργαζομένων που θα μπουν σε αναστολή και με ανεπίστρεπτες «επιστρεπτέες».

Μιλάμε για την ελάχιστη ανθρωπιά να μην υφίστανται οι πολίτες το «μαρτύριο της σταγόνας», εξ αιτίας μιας κυβέρνησης που δρα χωρίς σχέδιο, χωρίς συνεκτικές και αποτελεσματικές πολιτικές, και τελικά, χωρίς νοιάξιμο.

Αλλά όπως φαίνεται, το μόνο πρωτοχρονιάτικο δώρο της «Μητσοτάκης Α.Ε.» στους πολίτες είναι η επιβεβαίωση ότι δε μπορούν να περιμένουν από αυτή να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο στις υποχρεώσεις μιας δημοκρατικής κυβέρνησης, απελευθερώνοντας όσους εγκλωβίστηκαν στις επικοινωνιακές υποσχέσεις της να πράξουν αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου