ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Καβάλα : Μεγάλο Συλλαλητήριο Από Σωματεία Και Φορείς Για Τους Εργαζομένους Στην «Καβάλα Oil»

Με σύνθημα «Ο αγώνας των εργαζομένων στα Πετρέλαια είναι αγώνας όλων μας» φορείς και συνδικάτα της Καβάλας και της Θάσου προχώρησαν σε συλλαλητήριο την Δευτέρα (27/12). Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη όπου παράτηβροχή,εκατοντάδεςΚαβαλιώτες έδωσαν βροντερό «παρών», ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Απαιτούν να μην γίνει καμίααπόλυση, ούτε διαθεσιμότητα ή οποιαδήποτε αλλαγή εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο. Επίσης, να σταματήσει οποιαδήποτε δικαστική δίωξη και να στηριχθεί το Σωματείο, ενώ ένα από τα συνθήματα ήταν «όχι άλλη ανεργία στην πόλη της Καβάλας».

«Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά είμαστε όλοι μια γροθιά, εργάτες ενωμένοι και πότε μας νικημένοι», ήταν τα αγωνιστικά κάλαντα που έψελναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας οι εργαζόμενοι, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Ακούστε το καλά, γαλέρα δεν θα γίνουν τα «Πετρέλαια»».

Κατά την πορεία, οι συγκεντρωμένοι σταμάτησαν μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Καβάλας όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Αστυνομικού Διευθυντή με αφορμή τον σχεδιασμό για την επιχείρηση – επέμβαση στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων στης Νέα Καρβάλη. Στη συνέχεια, η πορεία έφτασε και πάλι στην πλατεία Καπνεργάτη, απ’ όπου και ξεκίνησε. Εκεί ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.

Νωρίτερα, κατά τη συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη, κατά τους χαιρετισμούς εκπρόσωποι σωματείων κάλεσαν τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση για τα γεγονότα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Kavala Oil», Μανώλης Κελαϊδάκης, ευχαρίστησε τα Σωματεία και τους φορείς για την αλληλεγγύη που έχουν δείξει έμπρακτα στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» και ξεκαθάρισε πως οι εργάτες με το Σωματείο τους είναι αποφασισμένοι να πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

«Είναι συγκινητική η στήριξη. Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από τους συμπολίτες μας που είναι δίπλα μας. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον αγώνας μας για την ασφάλεια στα Πετρέλαια Καβάλας», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου