ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΜΕ Για Τη Δημιουργία Σωματείου Στη ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων στον όμιλο ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν σωματείο, να παλέψουν οργανωμένα για αξιοπρεπής μισθούς και δουλειά με δικαιώματα. Αυτή την απόφαση των εργαζομένων προσπάθησε η εργοδοσία στη ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ να παρεμποδίσει με απειλές και τρομοκρατία.

Ήταν, άλλωστε θέμα χρόνου να πάρουν μπροστά ο ένας μετά τον άλλον οι εργοδοτικοί μηχανισμοί που, έχοντας πλέον στα χέρια τους τα μέτρα της κυβέρνησης, επιχειρούν να βγάλουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε σε σωματεία, να απεργούμε, να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Η αντίστασή μας στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας να φιμώσουν τα συνδικάτα, δυναμώνει και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Κάθε εμπόδιο στο να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς ωράριο θα συναντά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας είτε να μην οργανωνόμαστε σε σωματεία, είτε να φακελώνουν όσα δεν καταφέρουν να βάλουν στο χέρι.

Η ανάγκη σήμερα είναι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εργαζομένων που ενώνονται και οργανώνονται κατά κλάδο και κατά επιχείρηση.

Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, τα μεγάλα Συνδικάτα που πήραν πάνω τους την αντίσταση στο νόμο Χατζηδάκη, που σήκωσαν και σηκώνουν και σήμερα την οργάνωση της πάλης ώστε να μείνει ο νόμος στα χαρτιά, στηρίζουν κάθε προσπάθεια να γίνουν όλο και περισσότερα σωματεία, να δυναμώσουν και να μαζικοποιηθούν όσα υπάρχουν, να πετάξουν στα σκουπίδια τα μέτρα που προβλέπουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και συνελεύσεις, να στείλουν στον αγύριστο τις διατάξεις που υποχρεώνουν σε ηλεκτρονικό φακέλωμα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να είναι «νόμιμες».

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Συνδικάτα να καταδικάσουν την εργοδοσία στη ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ και κάθε μεγαλοεργοδοσία που προσπαθεί να σπάσει την οργάνωση των εργαζομένων και να σταθεί αλληλέγγυο στην προσπάθεια να δυναμώσουν τα σωματεία, να γίνουν περισσότερα σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς.

Γιατί μόνον έτσι θα μείνουν οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου