ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Π. Λαφαζάνης: «Ό,τι Kαι Nα Kάνουν, Tις Eκλογές Δεν Θα Τις Αποτρέψουν»

Σε οποιονδήποτε ελιγμό κι αν καταφύγει ο πρωθυπουργός, τους 180 «πρόθυμους» δεν πρόκειται να τους βρει. Αυτήν την εκτίμηση διατύπωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.


 
«Όσες μεθοδεύσεις, κι όσες κινήσεις παρασκηνίου και διαγγέλματα να κάνουν, θα πέσουν στο κενό. Η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει πρόεδρο, οδεύουμε σε εκλογές. Κι αυτό απηχεί και διαθέσεις της κοινωνίας. Θα είναι μεγάλη η απόσταση από τους 180», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.

Εκτίμησε πως είναι εντελώς απίθανο κάποιος από τους βουλευτές που ψήφισε παρών στις προηγούμενες δύο ψηφοφορίες, να ψηφίσει τώρα ΠτΔ, ουσιαστικά δηλαδή να χρεωθεί τα απολύτως καταστροφικά για τη χώρα μέτρα . 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μετατοπισθεί η ψήφος των χρυσαυγιτών βουλευτών, είπε: "Αν φτάσουμε στο σημείο να ψηφίσει η ΧΑ Σταύρο Δήμα, τότε μπαίνουμε σε καταστάσεις ανωμαλίας και δεν νομίζω πως η κυβέρνηση θέλει να κόψει κι άλλη φέτα από τη ΧΑ, όπως οι 2 βουλευτές που ως μετανοημένες Μαγδαληνές σήκωσαν το χεράκι τους και ψήφισαν Σταύρο Δήμα. Αυτή είναι η ακροδεξιά σκοτεινή πλευρά του κυβερνητικού μπλοκ. Το θεωρώ αδύνατο να μετακινηθεί η ΧΑ προς Σταύρο Δήμα, ή να κοπεί και φέτα. Αυτό θα σηματοδοτεί μια ευθεία μετατόπιση της ακροδεξιάς προς το κυβερνητικό μπλοκ και μια όδευση της χώρας στην ανοιχτή ανωμαλία, διότι εκτροπή έχουμε 4 χρόνια τώρα στη χώρα".


Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε ακόμη στη στάση των δανειστών απέναντι στη χώρα, στην εκστρατεία κινδυνολογίας, και από σημερινά πρωτοσέλιδα, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: 


"Είναι ο φόβος και ο τρόμος για την έλευση της Αριστεράς, και είναι δικαιολογημένος, διότι πράγματι η Αριστερά θα αμφισβητήσει κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών, γιατί θα είναι μια προσπάθεια, όχι μόνο διακυβέρνησης, αλλά αλλαγής της πορείας της χώρας. Δεν θα γονατίοσυν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αυτό το τόπο. 'Αλλωστε η επίθεση των αγορών σε βάρος μας τρέχει εδώ και αρκετό διάστημα, στο χρηματιστήριο, τις επιχειρήσεις, την οικονομία, τα επιτόκια. Η χώρα δεν μπορεί χρόνια τώρα να δανειστεί στις αγορές, επομένως δεν έχει ευρύτερες συνέπειες η επίθεση των αγορών στην Ελλάδα, μόνο η τρομοκρατία τους έχει απομείνει"


Πηγή : left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου