ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Βέλγιο: 24ωρη Γενική Απεργία

Γενική απεργία σήμερα Δευτέρα στο Βέλγιο ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αυξήσεις των τιμών σε εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, στο πετρέλαιο κ.ά., αύξηση του κόστους για την Παιδεία, μειώσεις των κρατικών δαπανών για Υγεία και κοινωνικές παροχές.

Η απεργία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής από τον κλάδο των μεταφορών. Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ούτε προσγειώθηκε στα αεροδρόμια, τα τρένα σταμάτησαν επίσης να κινούνται, ενώ κανένα λεωφορείο, τραμ ή συρμός του μετρό δεν θα κυκλοφορήσει στη Φλάνδρα, όπως και στη Βαλονία.

Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι φυλακές, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα νοσοκομεία, όπου γίνονται δεκτά μόνον επείγοντα περιστατικά, συμμετέχουν επίσης στην απεργία.

Οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου συμμετέχουν επίσης, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Οι τομείς της βιομηχανίας και της διανομής, όπως και τα ταχυδρομεία και οι υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων θα υπολειτουργούν.

Μήνυμα του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη του Βελγίου

Την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και το λαό του Βελγίου εκφράζει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχα μέτρα προωθούνται στο σύνολο των χωρών της ΕΕ. Αντίστοιχα μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες τόσο από τις λεγόμενες νεοφιλελεύθερες, όσο και από τις δήθεν "αριστερές" κυβερνήσεις. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης πρέπει να κατανοήσουν ότι ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες που κάθε φορά θα βρίσκουν τα πολιτικά κόμματα που υπηρετούν τις πολυεθνικές, θα ζητούν από τους εργαζόμενους να θυσιαστούν για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Κοινός τους στόχος είναι η πλήρης κατάργηση της Δημόσιας - Δωρεάν Υγείας και Παιδείας, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση των ΣΣΕ, της πλήρους, μόνιμης και σταθερής δουλειάς, η αφαίρεση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες, τους νέους εργαζόμενους και τους μετανάστες. Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η καπιταλιστική ανάπτυξη περνά μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι κεφαλαιοκράτες αξιοποιούν και τις δυνάμεις αυτές στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλλιεργούν τη λογική της "ταξικής συνεργασίας" και μετατρέπουν τα συνδικάτα από οργανώσεις ταξικής πάλης σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που υπηρετούν τους καπιταλιστές.

Στις σημερινές συνθήκες οι εργαζόμενοι χρειάζονται μαζικά αγωνιστικά συνδικάτα, με ταξικό προσανατολισμό, που θα οργανώνουν και θα προετοιμάζουν την εργατική τάξη για μακρόχρονο, σκληρό αγώνα, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τα πολιτικά κόμματα του κεφαλαίου, με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Βελγίου στο δίκαιο αγώνα τους και τους υπόσχεται ότι το ταξικό κίνημα της Ελλάδας θα βρίσκεται στο πλευρό τους»


Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου