ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου : Οι Δημοκρατικές Μάσκες Του Δήμου Έπεσαν

Λίγο καιρό μετά τις απειλές απέναντι στο φοιτητικό σύλλογο, τις απειλές για το άσυλο και τις προτροπές για ανοικτή εισαγγελική παρέμβαση στο πανεπιστήμιο, η νέα Δημοτική Αρχή ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ και ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και την ίδια την επιτροπή "Πολιτισμού" η τοπική της Ανταρσύα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε εντός Συνταγματικού τόξου, οπότε δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί τις δημοτικές αίθουσες (!). Είναι μια πρωτοφανής πολιτική απόφαση που στρέφεται ενάντια στο χώρο της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς και στο ταξικό εργατικό κίνημα. Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται ότι θα παραχωρεί στο εξής τις διάφορες δημοτικές αίθουσες, με βάση τα δικά της πολιτικά κριτήρια περί "συνταγματικού τόξου και δημοκρατικότητας" , λογοκρίνοντας προληπτικά κάθε πιθανή πολιτική εκδήλωση στο νησί. Πρόκειται για αυταρχικές πρακτικές αποκλεισμού που ο λαός μας έχει καταδικάσει εδώ και δεκαετίες.

Μάλιστα μας ενημέρωσαν ότι ίσως στο μέλλον να μας παραχωρηθεί αίθουσα με την προϋπόθεση "να αφορά οργανωμένη εκδήλωση που απευθύνεται στο κοινό και με ορισμένους ομιλητές". Θέλουν να ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ της. Θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι η προληπτική ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ. Οι δικαιολογίες τους περί μη έγκυρης αίτησης είναι καπνός για να καλύψουν την αντιδημοκρατική λειτουργία της επιτροπής αυτής. Θέλουν τους δημόσιους χώρους να είναι ΚΛΕΙΣΤΟΙ για τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, αλλά ανοιχτοί σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ή φιλανθρωπική ατραξιόν.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου ενημερώνει το Δήμο ότι δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν πιστοποιητικό "εθνικών φρονημάτων" και η δημοκρατικότητα της κρίνεται από τη συμβολή της στους αγώνες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την πάλη να ανήκουν οι δημόσιοι χώροι στους ίδιους τους εργαζόμενους και τη συριανή κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου