ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Εργατική Αλληλεγγύη : Αντικαπιταλιστικό Αντι-Μνημόνιο

Τεύχος 1152 - 17/12/2014
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Η Άποψη Μας

Έχουν λυσσάξει τα κυκλώματα των «αγορών» και της ΕΕ για να αποτρέψουν την εξαφάνιση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η αρχή έγινε από τους μεγαλοκαρχαρίες των «hedge funds» που εδρεύουν στο Σίτι του Λονδίνου. Εκπρόσωπος του κερδοσκοπικού fund Capital Group χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (συγκεκριμένα τα 700 ευρώ μισθό και την αναφορά κατά των ιδιωτικοποιήσεων) «χειρότερο από τον κομμουνισμό»! Και αμέσως μετά έδωσε την «πληροφορία» ότι όλοι οι επενδυτές για τους οποίους καυχιόταν ο Σαμαράς, είναι έτοιμοι «να πουλήσουν ό,τι έχουν στην Ελλάδα».
Πάνω σε αυτόν τον ωμό εκβιασμό ήρθαν να προστεθούν οι παρεμβάσεις από την ΕΕ.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για να αναλάβει Πρόεδρος της Κομισιόν, έδειξε την αχαριστία του λέγοντας ότι προτιμάει «οικεία πρόσωπα», δηλαδή τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, στην ελληνική κυβέρνηση. Φυσικά, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από έναν δεξιό πολιτικό που μετέτρεψε το Λουξεμβούργο σε φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές. Τώρα ο Παπαδημούλης τρέχει να καταθέτει προτάσεις μομφής κατά του Γιούνκερ στην Ευρωβουλή.


Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο οικονομικός επίτροπος της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, που ήρθε στην Αθήνα για να μας απειλήσει ότι μια στάση πληρωμών για το χρέος θα ήταν «αυτοκτονική». Ο Μοσκοβισί προέρχεται από το οικονομικό επιτελείο του Ολάντ που μοίραζε υποσχέσεις κατά του νεοφιλελευθερισμού πριν από τις γαλλικές εκλογές, αλλά τώρα βλέπει τις εκλογές στην Ελλάδα σαν «καταστροφή».

Μια πρώτη απάντηση, λοιπόν, είναι ότι η κινδυνολογία προέρχεται από πατενταρισμένους απατεώνες της οικονομίας και της πολιτικής. Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει τα ψέματά τους. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές τους. Γι’ αυτό, έχουμε ανάγκη τρία βήματα:


Βήματα

Πρώτο, τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στη μνημονιακή επίθεση που συνεχίζεται και την οποία όλοι αυτοί απειλούν να κλιμακώσουν αν οι Σαμαροβενιζέλοι βρουν τους 180 της προεδρικής εκλογής. Να είμαστε ξεκάθαροι: πρέπει να είμαστε στις απεργίες και στους δρόμους μέσα στις γιορτές γιατί αυτό που παίζεται δεν είναι αν ο Δήμας θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αν θα μας φέρουν άλλο ένα πιο σκληρό μνημονιακό πακέτο.

Δεύτερο, το μαύρισμα όλων αυτών στις εκλογές που θα ακολουθήσουν και το δυνάμωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της αριστεράς που παλεύει ανυποχώρητα για την ανατροπή.

Και τρίτο, η συσπείρωση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που μπορεί να κάνει σκόνη τις απειλές και τους εκβιασμούς. Χρειαζόμαστε ένα αντικαπιταλιστικό Αντι-μνημόνιο και η Εργατική Αλληλεγγύη ξεκινάει την προβολή του από αυτό το φύλλο. Γυρίστε στις σελίδες 9,10,11,12 και ελάτε να δώσουμε μαζί τις μάχες που θα καθορίσουν το μέλλον μας όχι μόνο εδώ αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: Το Αντι-Μνημόνιο: Αντικαπιταλιστικές απαντήσεις στους εκβιαστές των αγορών. (http://ergatiki.gr/?id=10955)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου