ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΔΥΔΕ : Να Αθωωθούν Οι Κατηγορούμενοι Της Δίκης Των Σεπολίων. Πλήρης Κατάρρευση Των Σκευωριών Της Αστυνομίας

 Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών και Δικαιωμάτων

Την Παρασκευή 6/5 ολοκληρώνεται η δίκη των 4 από τους 5 συλληφθέντες στις 17 Νοέμβρη 2020 κατά την άγρια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη γειτονιά των Σεπολίων, ημέρα που η κυβέρνηση επιχείρησε να απαγορεύει την πορεία του Πολυτεχνείου με πρόσχημα την πανδημία, προχωρώντας στην αντισυνταγματική, αυταρχική απαγόρευση. Αγωνιστές και αγωνίστριες βρέθηκαν στους δρόμους για να τιμήσουν το Πολυτεχνείο και έσπασαν την αντιδημοκρατική απαγόρευση εκθέτοντας την πολιτική της κυβέρνησης που αξιοποίησε την πανδημία για να τσακίσει το θεμελιώδες δικαίωμα στη διαδήλωση και το επίκαιρο νόημα της παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία, κατά την προσφιλή της πλέον τακτική, απάντησε με άγρια καταστολή, ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς διαδηλωτών και καταδίωξη πολιτών στους δρόμους της Αθήνας. Και στην περιοχή των Σεπολίων η αστυνομία επιτέθηκε άγρια, κυνηγώντας ανθρώπους σε στενά. Ξεχώρισε η αγριότητα της μεταχείρισης της οικογένειας Καττή. Η αστυνομία δεν δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει νέο αγωνιστή στην πόρτα του σπιτιού του, να χτυπήσει τη μητέρα του, και ακολούθως να χτυπήσει και να συλλάβει την αδελφή και τον πατέρα μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όπου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν, οδηγώντας στη νοσηλεία των δύο γονιών.

Αντί να διωχθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες αστυνομικοί που οδήγησαν δεκάδες πολίτες στο νοσοκομείο την ημέρα αυτή, η ασφάλεια έστησε σε βάρος των θυμάτων της αστυνομικής βίας και καταστολής απροκάλυπτες σκευωρίες και ανυπόστατα κατηγορητήρια, με σκοπό να καλύψει την παράνομη δράση της αλλά και για την ευρύτερη τρομοκράτηση. Κατηγορητήρια που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της δίκης, αναδεικνύοντας την επαίσχυντη δράση της αστυνομίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, μέσα στο ακροατήριο βρίσκονταν αστυνομικοί της ασφάλειας οι οποίοι προκαλούσαν διαρκώς τους κατηγορούμενους και τους παρευρισκόμενους, δείχνοντας τη μανία και τις σκοτεινές πρακτικές με τις οποίες δρα η αστυνομία.

Η πλήρης απαλλαγή των κατηγορουμένων από κάθε κατηγορία είναι μονόδρομος! Οι αγωνιστές/ τριες, και ευρύτερα το κοινωνικό κίνημα της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών δεν τρομοκρατούνται, αντίθετα αποκαλύπτουν με τους αγώνες τους τις κρατικές σκευωρίες.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων | Παρασκευή 6/5, ώρα 9πμ., κτήριο 13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου