ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. : Καταγγελία Για Προσαγωγές Διαμαρτυρόμενων Στη Γενική Ταχυδρομική

Καταγγέλλουμε προσαγωγές εργαζόμενων που διαμαρτύρονταν για απόλυση από τη Γενική Ταχυδρομική


Για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις καταστολής της ΕΛΑΣ τέθηκαν στην υπηρεσία της εργοδοσίας και έδρασαν προληπτικά προσάγοντας όχι μία αλλά δύο φορές σε μία ημέρα, 25 εργαζόμενους, που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής ταχυμεταφορείς, μέλη της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, συνδικαλιστή μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής) και του Radical IT και άλλους αλληλέγγυους.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν με τη δράση τους την τρομοκρατική, εκδικητική και αναιτιολόγητη απόλυση συναδέλφου τους λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στην Γενική απεργία της 6/4 ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη. Η αλληλέγγυα παρουσία τους αποσκοπούσε στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους.

Αυτή η πράξη της αστυνομίας -καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας- θυμίζει άλλες εποχές και καταπατάει κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αποσκοπεί στην τρομοκρατία και την υποταγή των εργαζομένων στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αναλγησία. Είναι κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στο συνδικαλισμό, αποσκοπεί στην ποινικοποίηση της αλληλέγγυας δράσης των εργαζομένων, ακόμα και όταν υπερασπίζονται το στοιχειωδέστερο δικαίωμα στην εργασία.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας, απαιτούμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας και να εγκαλέσει τους υπεύθυνους για τις αναίτιες προσαγωγές. Να απαντήσει από που ήρθαν οι εντολές και ποια ήταν τα αίτια των προσαγωγών.

Οι τρομοκρατικές, αντιδημοκρατικές και χουντικής προέλευσης πρακτικές δεν θα περάσουν.

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν αναστέλλονται, ούτε τρομοκρατούνται

Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, στη διαμαρτυρία και στην αλληλεγγύη.


Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου