ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Απόφαση - Σκάνδαλο Για Τους Δολοφόνους Του Ζακ Κωστόπουλου – Να Επιβάλουμε Πραγματική Δικαιοσύνη!

 

 

Απόφαση-σκάνδαλο έλαβε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Οι δικαστές αθώωσαν πλήρως τους τέσσερις αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν ξεψυχήσει στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018. Σε 10 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που ξυλοκόπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο.

Στο τέλος της δίκης οι αστυνομικοί, σε ένα ρεσιτάλ κρατικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, απώθησαν το σύμβολο του αγώνα ενάντια στον φασισμό, τη Μάγδα Φύσσα, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν αυτή φώναξε «ντροπή» μετά την απόφαση των δικαστών. Στη συνέχεια μάλιστα, με τις ασπίδες τους την έσπρωξαν βίαια εκτός του κτηρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, η οποία ως τμήμα του αστικού κράτους υπερασπίστηκε ένα άλλο τμήμα του, δηλαδή την αστυνομία. Τα μαζικά κόμματα της Αριστεράς θα πρέπει να καταγγείλουν την απόφαση-σκάνδαλο αθώωσης των αστυνομικών και να καλέσουν σε συλλαλητήρια για την καταδίκη των κατηγορούμενων στην εκδίκαση της υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό. Η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στην Αθήνα, με συμμετοχή 2.000 ανθρώπων είναι η πρώτη απάντηση ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου. Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος πρέπει να αγωνιστούν για την βαριά και παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που χτύπησαν βάναυσα τον Ζακ Κωστόπουλο, μαζί με εκείνη των άλλων δυο αυτουργών της βίαιης επίθεσης που τον οδήγησε στον θάνατο.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – www.marxismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου