H εκπαιδευτική κοινότητα ήθελε να κάνει ξανά ορατά τα ζητήματα που την αφορούν και μοιραία σκεπάζει η δραματική επικαιρότητα του πολέμου
Με το ένα χέρι κρατούσαν τα πανό τους και με το άλλο τις ομπρέλες για να τα βγάλουν πέρα με τη βροχή. Εκπαιδευτικοί απ’ όλες τις βαθμίδες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατέβηκαν σήμερα και πάλι στον δρόμο.
Στη διαδήλωση, την οποία διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ (προκήρυξε στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) σε συνεργασία με τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ - ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, η εκπαιδευτική κοινότητα ήθελε να κάνει ξανά ορατά τα ζητήματα που την αφορούν και μοιραία σκεπάζει η δραματική επικαιρότητα του πολέμου.
Τα κεντρικά αιτήματα ήταν η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, οι μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία, τα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής κατά του κορονοϊού κι η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ενώ παράλληλα, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες ζητούσαν παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.
Μπροστά βρίσκεται άλλωστε η εξέταση της προσφυγής που έχει γίνει στο ΣτΕ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (θα συζητηθεί μεθαύριο Παρασκευή 11/3), η εγκατάσταση της οποίας στις σχολές θα σημάνει σύμφωνα μεγάλο κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας μια περίοδο μ' ένα δημόσιο πανεπιστήμιο λιγότερο ελεύθερο.
Οι άνθρωποι που πήραν τον λόγο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκαναν λόγο για ελλείψεις που αφορούν ακόμη και τα πλέον στοιχειώδη, όπως ένα φωτοτυπικό, ένα μελάνι ακόμη κι ένα χαρτί Α4. Μίλησαν επίσης διωκόμενοι εκπαιδευτικοί που ψήφισαν απεργία-αποχή απ’ την αξιολόγηση, μ’ έναν απ’ τους 114 που βρίσκονται στο στόχαστρο να τονίζει ότι κινδυνεύει να βρεθεί εκτός σχολείου μετά από 37 χρόνια παρουσίας.
Η σημερινή διαδήλωση θύμιζαν συνεχώς οι συγκεντρωμένοι, ήταν μόνο ένας κρίκος απ’ την αλυσίδα κινητοποιήσεων που απλώνεται στο βάθος των επόμενων μηνών, καθώς ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, εκ νέου θέσπιση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.
Πηγή : Αυγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου