ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

ΚΑΛΛΙΘΕΑ Παρεμβάσεις Για Τον Βανδαλισμό Του Μνημείου Του Σοβιετικού στρατιώτη


Παρέμβαση - απάντηση στον βανδαλισμό του μνημείου του Σοβιετικού στρατιώτη στην Καλλιθέα, έδωσαν σήμερα οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ.


Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρέθηκαν στον χώρο, στόλισαν το μνημείο με λουλούδια, κρέμασαν πανό που καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και έκαναν εξόρμηση στον κόσμο που περνούσε από εκεί με την ανακοίνωση της ΤΟ Νοτίων και των Κομματικών Οργανώσεων Καλλιθέας.

Όπως τονίζουν οι Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις η άθλια ενέργεια των φασιστοειδών, που βγήκαν από τα λαγούμια τους, δεν πρόκειται να διαγράψει τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, το γεγονός ότι μόνο τότε οι λαοί ζούσαν ειρηνικά και αδελφωμένοι και την συντριβή του φασισμού- ναζισμού με τη θυσία 20 εκατομμυρίων νεκρών της ΕΣΣΔ που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Τους καθιστούμε σαφές ότι θα μας βρουν μπροστά τους!

30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, με την οποία πολλοί πανηγύρισαν, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που συνδέεται με τη γενικότερη αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΕΕ - Κίνας - Ρωσίας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, καθιστά θύματα για μια ακόμη φορά τους λαούς των εμπλεκόμενων χωρών και όχι μόνο, αφού οι οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις αυτής της σύγκρουσης επηρεάζουν τους λαούς όλου του κόσμου.

Δε θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών- ελπίδα η πάλη των λαών!.
 
Πηγή : 902
 

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Χρησιμοποιώντας ναζιστικά σύμβολα και την λέξη “AZOV” (προφανώς αναφορά στα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας), φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή μας, το οποίο είχε στηθεί προς τιμήν τριών Σοβιετικών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, που πολέμησαν στο πλευρό του 2ου Λόχου Καλλιθέας του ΕΛΑΣ.

Ο φασισμός που γεννιέται μέσα από την φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική κρίση και γενικά τα αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός, δεν πρόσφερε, ούτε θα προσφέρει ποτέ λύση στις ανάγκες του λαού, αντιθέτως φέρνει μόνο πόλεμο και αίμα.

Στην Καλλιθέα της αντίστασης και της προσφυγιάς δεν χωράνε νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα μας βρουν απέναντι τους και θα ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στην Καλλιθέα της αντίστασης και της προσφυγιάς πάντα θα πολεμάμε ενάντια στους φασίστες, τον πόλεμο, την φτώχεια, την ακρίβεια, την αδικία, και θα παλεύουμε για την ειρηνική συμβίωση των λαών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου