ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Αντιπολεμικές Kινητοποιήσεις Tην Κυριακή Σε Αλεξανδρούπολη Και Λάρισα - Την Τρίτη 15/3 Στην Αθήνα / ΠΡΙΝ

 



Στους δρόμους που χαράζουν τα βαριά οχήματα της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ αυτή την Κυριακή θα αντηχήσουν τα αντιπολεμικά συνθήματα εργαζομένων και νεολαίας. Ο λόγος για την Αλεξανδρούπολη, όπου αυτή την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 12.30 μ.μ. στην Πλατεία Ανεξαρτησίας διοργανώνεται από τη συνέλευση αντιπολεμικού συντονισμού αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. 

Καθώς η πόλη έχει μετατραπεί σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ συγκροτήθηκε μια μαζική αντιπολεμική πρωτοβουλία στον Έβρο, με ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 9/3, όπου δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι συζήτησαν για την οργάνωση ενός κινήματος που θα βάλει φραγμό στα σχέδια ελληνικής κυβέρνησης και ΝΑΤΟ να γίνει το λιμάνι της πόλης μια μόνιμη στρατιωτική βάση, εφαλτήριο μεταφοράς στρατευμάτων προς την ανατολική Ευρώπη. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν σωματεία εκπαιδευτικών, φοιτητικά σχήματα, αντιφασιστικές αθλητικές συλλογικότητες, μέλη εργατικών σωματείων, εργαζόμενοι και νέοι της πόλης καθώς και πολιτικές οργανώσεις. Μετά από πλούσια συζήτηση διαμορφώθηκε το κοινό πλαίσιο αντιπολεμικής παρέμβασης, με πρώτο βήμα την διαδήλωση της Κυριακής.

Στη Λάρισα επίσης σήμερα Κυριακή πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 1 μ.μ., με την περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση να καλεί σε πανθεσσαλική κινητοποίηση. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα στην πόλη προς την 1η Στρατιά.

Κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο την Τρίτη στην Αθήνα, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη


Οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σε άλλες πόλεις. Την Τρίτη 15/3 θα γίνει διαδήλωση στην Αθήνα από τα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ. με πορεία προς τη βουλή. Στη Θεσσαλονίκη νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/3, στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου με κάλεσμα από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου