ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Τέρμα Πια Η Κοροϊδία, Ώρα Λαϊκού Ξεσηκωμού / ΠΡΙΝ

 

«Ή οι τιμές θα πέσουν ή η κυβέρνηση», φωνάζουν εδώ και μέρες οι διαδηλωτές στην Αλβανία. Αυτός είναι ο δρόμος και για τη χώρα μας: Για να πέσουν οι τιμές και να ανέβουν οι μισθοί πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα δυναμικοί αγώνες, με πρώτο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.

«Πόλεμο» κατά των εργαζόμενων και του λαού κήρυξαν το κεφάλαιο και η κυβέρνηση, με τον Μητσοτάκη και τους αυλικούς του Μαξίμου να προκαλούν, λέγοντας πως δεν μπορούν να πάρουν μέτρα λόγω… δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ξανά τα ίδια που ακούμε 12 χρόνια τώρα, όντας στη φυλακή του ευρω-μνημονίου. Κρύβουν και προστατεύουν τα μεγάλα κέρδη των μονοπωλίων ενέργειας, τα υπερκέρδη των «μαυραγοριτών» της πανδημίας, τις προκλητικές ενισχύσεις στο κεφάλαιο και τους τεράστιους εξοπλισμούς. Κρύβουν τα έσοδα του κράτους, που πάνε στα μονοπώλια. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ’ αυτούς, ούτε από τους κυβερνητικούς μνηστήρες του ΣΥΡΙΖΑ που προσκυνούν την ίδια πολιτική, τα αφεντικά και την ΕΕ. Απαιτείται άμεσα ξεσηκωμός και οργάνωση αποφασιστικών αγώνων για να ζήσει με αξιοπρέπεια ο λαός. Η φτώχεια δεν μας αξίζει και δεν θα γίνει το μέλλον μας. Με μαχητικούς αγώνες να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και καθημερινότητας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, εθνικοποίηση του τομέα ενέργειας, σε ρήξη με το σύστημα της αγοράς και την ΕΕ. Πρωτοβάθμια σωματεία συντονίζονται ήδη για απεργιακή εξ-έγερση στις 6 Απρίλη με αγωνιστική κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου