ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΟΚΔΕ Ψήφισμα Αλληλεγγύης Στον Mehmet Yaman

Στις 15 Οκτωβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, δικάζεται ο Mehmet Yaman. Ο πολιτικός πρόσφυγας και μέλος της «Επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν», συνελήφθη στις 22/7 έξω από το τούρκικο Προξενείο, γιατί πέταξε τρικάκια που γράφανε συνθήματα αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας και κόκκινη μπογιά. Μια δράση αλληλεγγύης απόλυτα δικαιολογημένη, την στιγμή που η τούρκικη κυβέρνηση έσπρωχνε στο θάνατο 4 απεργούς πείνας για την υπεράσπιση του διωκόμενου επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum. Ο Mehmet Yaman έχει στοχοποιηθεί και προσαχθεί και στο παρελθόν μαζί με άλλους αγωνιστές επειδή μετά το θάνατο της απεργού πείνας Ebru Timtik έκαψε σε διαμαρτυρία έξω απ΄ το Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης φωτογραφία με το πρόσωπο του Ερντογάν. Τώρα δικάζετε για την αντιπολεμική του δράση και την έμπρακτη αντίθεσή του στο καθεστώς του Ερντογάν. Είμαστε στο πλευρό του, όπως και σε αρκετές διαμαρτυρίες έξω από το τούρκικο προξενείο και ζητάμε την άμεση αθώωσή του.

Ο Ερντογάν και ο τούρκικος καπιταλισμός προκειμένου να ικανοποιήσουν τα στρατιωτικά τους σχέδια στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, έχουν εγκαθιδρύσει ένα απόλυτα αυταρχικό κράτος προκειμένου να επικρατεί «τάξη και ασφάλεια» στο εσωτερικό.

Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός καπιταλισμός επιδίδεται σε πολεμικού τύπου προπαγάνδα εναντίων της Τουρκίας και υπερθεματίζει την αυταρχικότητα του καθεστώτος Ερντογάν, εγκαθιδρύει ένα νέο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης με διαρκείς απαγορεύσεις, χουντονόμους, καταστολή και δικαστικές διώξεις. Θύμα αυτής της αντιδραστικής κρατικής καταστολής, είναι και ο τούρκος συναγωνιστής.

Σήμερα, που ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός έχει μπει σε μια νέα και πιο κρίσιμη φάση όξυνσης και οι δύο αστικές τάξεις εκατέρωθεν προσπαθούν να χύσουν στους λαούς το δηλητήριο του εθνικισμού, η εργατική τάξη και η νεολαία, τους απαντάμε ότι τα συμφέροντά μας βρίσκονται στον διεθνισμό. Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουμε με τους δυνάστες μας. Το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη της τουρκικής και ελληνικής εργατικής τάξης.

Σε αυτό τον αγώνα ο τούρκος συναγωνιστής ήταν πάντα παρόν, όπως και σε όλους τους αγώνες για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη χώρα μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα του και ζητάμε την άμεση αθώωσή του.

Άμεση αθώωση του Mehmet Yaman.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου