ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Στερνό Aντίο Στον Κομμουνιστή Γιάννη Νασόπουλο

▸Έφυγε από την ζωή το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 67 ετών, ο Γιάννης Νασόπουλος.
 


Γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1954 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Παλιά Κοκκινιά. Το 1981 παντρεύτηκε την Μαρία Γιακούμακη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Θοδωρή και τον Κυριάκο, και δύο εγγόνια, τον Γιάννη και τον Αλέξανδρο. Παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας, μπήκε από πολύ μικρός στο μεροκάματο δουλεύοντας στην οικοδομή ως σιδεράς.


Με την μεταπολίτευση, μετά την απόλυσή του από τον στρατό, οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1977. Ήταν ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών στη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά «Η Ενότητα». Την περίοδο 1989-90 διαφώνησε με το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ, την γραμμή του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Συνασπισμού και τη συμμετοχή στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη-Ζολώτα. Αποχώρησε από το ΚΚΕ και συμμετείχε στην 1η συνδιάσκεψη του ΝΑΡ και στην εκλογική μάχη της «Λαϊκής Αντιπολίτευσης».

Τις επόμενες δύο δεκαετίες, η αδιαπραγμάτευτη στάση του για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και του μεροκάματου των οικοδόμων, τον «οδήγησε» για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην ανεργία. Την περίοδο των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων δήλωσε «παρών» μέσα από τις γραμμές της «Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη». Μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρξε πάντοτε στο πλευρό των «κολασμένων της γης», πιστεύοντας στον αγώνα για μια κομμουνιστική κοινωνία. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο Ανάστασης Πειραιά.

Οι σύντροφοι/σες του Πριν εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Γιάννη Νασόπουλου και ειδικά στον «δικό μας» Κυριάκο, στήριγμα της προσπάθειάς μας.
 
Πηγή : Πριν

1 σχόλιο: