ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΚΚΕ Ανακοίνωση Για Το Προσχέδιο Του Κρατικού Προϋπολογισμού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2017 επισημαίνει τα εξής:

«Το σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για το 2017 προβλέπει νέα επιδείνωση για το εισόδημα και τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, μέσω κυρίως της πρόσθετης φοροληστείας 2,5 δισ. και της πρόσθετης μείωσης των συντάξεων 1,6 δισ.

Οι μόνοι που πρέπει να πανηγυρίζουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τα αυξημένα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση και για τα οποία θα εισπράξει συγχαρητήρια απ’ την άρχουσα τάξη και τους εταίρους της, μεταφράζονται σε νέα αφαίμαξη του λαού για να χρηματοδοτηθούν οι καπιταλιστικές επενδύσεις, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, που όχι μόνο παγιώνονται αλλά αυξάνονται περαιτέρω.

Ο ίδιος ο προϋπολογισμός, που εκτιμά το ρυθμό ανάπτυξης στο 2,7% για το 2017, άσχετα με τον όποιο προπαγανδιστικό χαρακτήρα έχει αυτή η εκτίμηση, αποδεικνύει περίτρανα ότι η όποια ανάκαμψη δε θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες ούτε θα ανακόψει τα βάρβαρα μέτρα. Θα στηρίξει την κερδοφορία και τις επενδύσεις του κεφαλαίου πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου