ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αθήνας : Συλλαλητήριο 16/1, Απεργιακή Κλιμάκωση

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στο ΕΚΑ η τρίτη συνάντηση – συνέλευση Σωματείων και συλλογικοτήτων αγώνα. Πήραν μέρος με απόφαση είτε ως παρατηρητές πάνω από 30 σωματεία και σύλλογοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργατικές συλλογικότητες καθώς και το συντονιστικό αγώνα στα 5νταμηνα και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Στην συνέλευση υπογραμμίστηκε η ανάγκη να γίνουν περαιτέρω βήματα για την διεύρυνση της πρωτοβουλίας για τον συντονισμό και ιδιαίτερα μπροστά στην μεγάλη μάχη αυτή την περίοδο για την ανατροπή της αντι ασφαλιστικής επίθεσης.

Να αποτελέσει ένα δυναμικό – μαχητικό κέντρο αγώνα που θα ξεπερνά τα όρια που βάζει ο γραφειοκρατικός, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στην αντίσταση για την εφαρμογή των όλων αντεργατικών πολίτικων και μέτρων. Που θα εμπνέει και θα ανοίγει ένα άλλο ορίζοντα στον αγώνα σήμερα. Που θα καταδεικνύει τις αιτίες και θα φέρνει μπροστά τα αναγκαία αιτήματα και στόχους σε συνθήκες κρίσης και υπέρβασης της σε όφελος των εργαζομένων. Που θα παίρνει πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις, με πραγματικές μαζικές διαδικασίες βάσης, που θα συμβάλουν στον πανεργατικό συντονισμό για την ενιαία απάντηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην συζήτηση που έγινε κοινή εκτίμηση ήταν πως αυτή η ανάπτυξη θα γίνει με επιμονή σε αυτή την κατεύθυνση και μέσα από μια σειρά από αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δυναμικές παρεμβάσεις σε όλη την διάρκεια του κρίσιμου αγώνα σήμερα.

Κατατέθηκαν μια σειρά σκέψεις και προτάσεις σε αυτή τη λογική για το αμέσως επόμενο διάστημα. Υπογραμμίστηκε πως πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά και με την πεποίθηση ότι πρέπει να δώσουμε πρώτα από όλα την μάχη για το ασφαλιστικό ώστε να μην περάσει.

Στην σύσκεψη – συνέλευση καταλήχτηκαν και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένες δράσεις.

1. Να δοθεί με όλα τα μέσα και την μεγαλύτερη δυνατή απεύθυνση προς όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις, την νεολαία, τους απόμαχους της δουλείας, συνολικά τον λαό η μάχη ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θέλει να πέρασή κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ε.Ε. και ΔΝΤ.

2. Να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση και αφίσα των σωματείων και κάλεσμα προς όλα τα συνδικάτα για πραγματική πανεργατική παλλαϊκή αγωνιστική κλιμάκωση της μάχης για το ασφαλιστικό. Προτείνουμε προειδοποιητική πανεργατική απεργία μέσα στον Γενάρη και κλιμάκωση με το που επιχείρηση η κυβέρνηση να το φέρει προς ψήφιση.

3. Στήριξη όλων των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που θα εξελιχτούν τις επόμενες μέρες και σε όλους τους χώρους. Τους αγώνες που δίνονται από τους εργαζομένους συνολικά στην επισφάλεια (στα 5μηνα στους δήμους, στην εκπαίδευση, στην υγεία, κλπ.) Τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, κ.α. Παίρνουμε ταυτόχρονά και ξεχωριστές μαχητικές κινηματικές πρωτοβουλίες δράσεις και παρεμβάσεις.

4. Συμμετέχουμε συγκροτημένα στη συγκέντρωση του μπλοκ της Πρωτοβουλίας για τον συντονισμό σωματείων στο παλαιικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 /1ου στην Ομόνοια – Χαυτεία.

Αποφασίστηκε επίσης εκ νέου Α) Η συγκρότησή της προσωρινής ανοιχτής συντονιστικής γραμματείας, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των σωματείων που συμμετείχαν με απόφαση και των συλλογικοτήτων αγώνα για τον συντονισμό την προώθηση και υλοποίηση αυτών που αποφασίστηκαν. Β) Η επαναλειτουργία και αναβαθμίσει το blog του συντονισμού και η σύνταξη λίστας επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Τέλος ορίστηκε νέο ανοιχτό κάλεσμα για Συνέλευση των σωματείων για τις 25 Γενάρη 2016 στο ΕΚΑ με στόχο τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας του συντονισμού και τα επόμενα βήματα της δράσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου