ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Σωματείο EFOOD Αττικής : Ας Σταθούμε Αλληλέγγυοι Ατομικά Και Συλλογικά Στους Εργαζόμενους «Μαλαματίνα»

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ EFOOD Π. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Αθήνα 23/8/2022

 

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» έχουν εξαπολύσει ένα όργιο καταστολής τις τελευταίες μέρες απέναντι στους εργαζόμενους, κορυφώνοντας με τις τρομοκρατικές συλλήψεις, του Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.

Ας σταθούμε αλληλέγγυοι ατομικά και συλλογικά στον δίκαιο και ιερό αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθούν οι 15 συνάδελφοι τους και την πάλη τους για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες έχουν στρώσει το χαλί στην εργασιακή ζούγκλα, στους μισθούς πείνας και στα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Όσο και να κοκορομαχούν και να σκίζουν τα ιμάτια τους πως είναι εδώ για να ωφελήσουν τους εργαζόμενους, ουσιαστικά τους απογυμνώνουν και η καταστολή που προσπαθούν να επιβάλλουν σε κάθε κλάδο κι εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι για να διεκδικήσει καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν θεσπίσει αποτελούν τα εφόδια των μεγάλων επιχειρηματικών όμιλων.

Συνολικά οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πολλά είτε στην κρίση είτε στην ανάπτυξη τους. Εργοδότες και κυβέρνηση τους πονά ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τα σωματεία σε διάφορους κλάδους, έχουν κάνει κουρελόχαρτο τους νόμους τους και οργανώνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων.

Με αυτά τα φωτεινά παραδείγματα θα προχωρήσουμε ως επιχειρησιακό σωματείο, να οργανώσουμε τον αγώνα για την υπογραφή ΕΣΣΕ:

  • Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που στόχο έχει τον «παραδειγματισμό των υπολοίπων» και την καθοδήγησή τους στη μοιρολατρία και τη συγκατάβαση.

Ας σταθούμε αλληλέγγυοι ατομικά και συλλογικά στην τάξη μας.

Ας σταθούμε αλληλέγγυοι ατομικά και συλλογικά στους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου