ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΧΙΟΣ Κινητοποίηση Σήμερα Για Το ΕΚΑΒ Και Την Υποστελέχωση Της Υγείας

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Χίου σήμερα Πέμπτη, στις 11.30 π.μ. οργανώνουν Σωματεία και φορείς ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει αφήσει το ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί. Η οργή ξεχειλίζει στη Χίο, μετά και τον πρόσφατο θάνατο 57χρονου πυροσβέστη σε χωριό που απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Ο 57χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό, και όταν κατάφερε να φτάσει ήταν ήδη αργά για τον άτυχο πυροσβέστη.

 

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ απαιτώντας την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα έχει προκηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ.

«Το ζήτημα της υγείας δεν γίνεται να παίζεται στα ζάρια ή να έχουμε "μπάρμπα στην Κορώνη", που θα παρακαλάμε για να μας βοηθήσει», τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου