ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τώρα, Ο Λόγος Στο Πεζοδρόμιο

Το μήνυμα των ημερών είναι ξεκάθαρο. Καθώς η Βουλή κλωθογυρίζει για άλλη μια φορά στις ατέρμονες διαδικασίες μιας «εξεταστικής επιτροπής» που όλο ψάχνει και ποτέ δεν βρίσκει, ο λόγος τώρα περνάει στη δύναμη που μπορεί να δώσει λύση- στο πεζοδρόμιο. Όπως υπογραμμίζει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του μετά τη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης, που έγινε αψηφώντας την απαγόρευση της πορείας από την ΕΛΑΣ:

«Η οργή βγήκε στους δρόμους με τη μαζική ανταπόκριση στο συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα κατά της συγκάλυψης των υποκλοπών από την κυβέρνηση, που καλούσαν 16 οργανώσεις της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, σωματεία, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, πρωτοβουλίες δικηγόρων και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Προκλητική ήταν η στάση της κυβέρνησης των υποκλοπών να επιβάλει περιορισμό με απαγόρευση πορείας (!) στους δρόμους από την ΕΛΑΣ, κάτι που ακυρώθηκε στην πράξη με την μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση. Γι’ άλλη μια φορά, η ΕΛΑΣ με την προφορική θετική γνώμη του Δημάρχου Αθήνας επιχείρησε και απέτυχε να βάλει στον γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Η διαδήλωση έστειλε το μήνυμα ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που με τις υποκλοπές έδειξε ότι είναι αδίστακτη και συνεχίζει να χρησιμοποιεί την καταστολή για να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας τα βάρη της κρίσης, της ακρίβειας, των πολεμοκάπηλων και ρατσιστικών εκστρατειών, των ιδιωτικοποιήσεων και της λεηλασίας της Παιδείας και της Υγείας.

Να ξηλωθεί η ΕΥΠ


 
Έστειλε το μήνυμα ότι η ΕΥΠ δεν εκδημοκρατίζεται με κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά χρειάζεται να διαλυθεί από το μαζικό κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Να ξηλωθεί η ΕΥΠ, να διαλυθούν τα ΜΑΤ, να καταργηθούν οι αντισυνδικαλιστικοί νόμοι του Χατζηδάκη, να μην μπει η αστυνομία στις σχολές και να δοθεί η μάχη ενάντια στην “δικαιοσύνη” που αποφυλακίζει βιαστές σαν τον Λιγνάδη και δολοφόνους αστυνομικούς.

Ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ, στις 9 Σεπτέμβρη των νοσοκομειακών και στις 10 Σεπτέμβρη όλων των συνδικάτων για να πολιορκηθεί ο Μητσοτάκης με το μήνυμα “τελειώσατε”. Είναι η οργάνωση των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη και στη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό στις 28 Σεπτέμβρη. Είναι οι μάχες στους χώρους δουλειάς για αυξήσεις, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία ενάντια στους νόμους Κεραμέως και στις γειτονιές για να σώσουμε τους ελεύθερους χώρους. Ήταν μόνο η αρχή για να ξηλώσουμε την κυβέρνηση της ΕΥΠ, τον Μητσοτάκη και το άθλιο σύστημα τους που βουλιάζει στη κρίση!»
.

Ο Μητσοτάκης βιάζεται να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και να γυρίσει την πολιτική ατζέντα σε άλλα θέματα, όπως την ακρίβεια για την οποία, λέει, πραγματικά «νοιάζεται» ο κόσμος. Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι ο κόσμος είναι λιγότερο οργισμένος για τους κερδοσκόπους φίλους της που φουσκώνουν τους λογαριασμούς, είναι διπλά γελασμένη. Δεν περιμένουμε κανένα «αντίδοτο» για την ακρίβεια από τις «επιδοτήσεις» του Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των υποκλοπών. Η απαίτηση να ξηλωθεί η ΕΥΠ πάει χέρι-χέρι με το αίτημα για κρατικοποίηση των εταιρειών ενέργειας. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να τα επιβάλει είναι η μαζική δράση της εργατικής τάξης με απεργίες και διαδηλώσεις και με την επαναστατική Αριστερά μπροστά. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί σ’ αυτόν το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου