ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Αγωνιστικός Συναγερμός Δευτέρα Και Τρίτη Κόντρα Στο Αντεργατικό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη

▸ Αγωνιστικό κάλεσμα για συναγερμό ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη απευθύνουν εργατικά σχήματα, κινήσεις, συλλογικότητες.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 17 Μάη, καλούν σε σύσκεψη αγώνα στην Πλ. Πρωτομαγιάς στις 7 μ.μ. και την Τρίτη 18 Μάη, στα Προπύλαια σε διαδήλωση την ίδια ώρα.

Όλο το κάλεσμα-αγώνα έχει ως εξής:

Πάρτε πίσω το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα
Κάτω τα χέρια από 8ωρο-συλλογικές συμβάσεις-συνδικαλιστικά δικαιώματα
 
Δευτέρα 17 Μάη, πλατιά σύσκεψη αγώνα, Πλ. Πρωτομαγιάς, 7 μ.μ.
Τρίτη 18 Μάη, διαδήλωση, Προπύλαια, 7 μ.μ.


Την Τετάρτη 12 Μάη η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης δημοσιοποίησαν το αντιδραστικό νομοσχέδιο που οραματίζονται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις. Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που επιχειρείται να επιβληθούν και στους εργαζόμενους στην χώρα μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι βασικές αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου: 

  • Κατάργηση του οκταώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας και εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, (μέσω ατομικών συμβάσεων). Οι επιπλέον ώρες δεν θα αμείβονται, αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό ή μειωμένες ώρες. Ταυτόχρονα, η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα εργασίας- με το πρόσχημα της προστασίας του εργαζομένου- νομιμοποιεί παραπέρα το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
  • Το καθεστώς αργίας της Κυριακής δέχεται ένα ακόμα σκληρό χτύπημα, καθώς προστίθενται νέοι κλάδοι (courier, αποθήκες και logistics, υγειονομικών και φαρμακευτικών υλικών, πληροφορική, τηλεφωνικά κέντρα, data centers, βιομηχανία σκυροδέματος, εξορυκτικές δραστηριότητες κ.ά.).
  • Κατάργηση του ΣΕΠΕ και μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, αφήνοντας την εργοδοτική ασυδοσία να ξεσαλώσει.
  • Ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας νομικής διεκδίκησης της επαναπρόσληψης με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης, δίνοντας στο κεφάλαιο πλήρη ασυλία για τις απολύσεις.
Πηγή : Πριν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου