ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

ΕΕΚ - Ζήτω Η Κόκκινη Πρωτομαγιά - Ζήτω Η Παγκόσμια Εργατική Τάξη

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 6/5/2021
Αθήνα, συγκέντρωση στα Προπύλαια 11 π.μ.


Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της εργασίας και την εργατική τάξη παγκόσμια στο μεταίχμιο ιστορικών πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων που συνταράσσουν την ανθρωπότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τα αξεπέραστα αδιέξοδα του σύγχρονου παρακμάζοντος παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, σε συνδυασμό με την πανδημία και τις εκατόμβες θανάτων, την ανεργία, φτώχεια και περιθωριοποίηση, αλλά και τις πολεμικές αναφλέξεις, υποδηλώνουν ότι ο καπιταλισμός έχει γίνει ασύμβατος με τη ΖΩΗ. Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της μπορεί και πρέπει, χτίζοντας την Διεθνή οργάνωσή της, να ανοίξει τον δρόμο για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού.


Οι νόμοι που ρυθμίζουν την παροχή εργασίας ανατρέπονται διαρκώς από τις αστικές κυβερνήσεις παγκόσμια εις βάρος των εργαζόμενων, χρεώνοντας σε αυτούς το βαρύ τίμημα της αξεπέραστης καπιταλιστικής κρίσης.Δίπλα στους άνεργους, το πρεκαριάτο των επισφαλώς εργαζόμενων χωρίς κοινωνική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς το δικαίωμα άδειας με αποδοχές, χωρίς το δικαίωμα έγκαιρης και αξιοπρεπούς συνταξιοδότησης, των εργαζόμενων-λάστιχο με ανεπαρκείς μισθούς, γιγαντώνεται καθώς το κεφάλαιο επιχειρεί να επιβιώσει από την ιστορική του κρίση σαν βρυκόλακας, ρουφώντας το αίμα των εργατών, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Γιατί, τι άλλο είναι παρά φόρος αίματος των εργατών, τα «εργατικά ατυχήματα», όπως υποκριτικά και παραπλανητικά ονομάζονται οι θάνατοι των εργατών, εξαιτίας του εγκληματικού εργοδοτικού δόλου για μείωση του κόστους παραγωγής; Τα εργοδοτικά αυτά θανατηφόρα εγκλήματα, πληθαίνουν όχι τυχαία μέσα στις συνθήκες απεγνωσμένης αναζήτησης κέρδους από τα αφεντικά. Τι άλλο είναι παρά φόρος αίματος της εργατικής τάξης τα εκατομμύρια θανάτων εξαιτίας του COVID-19, ο οποίος δεν έπεσε στο κεφάλι της ανθρωπότητας, σαν κομήτης από τον ουρανό, ούτε εξολοθρεύει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη με τρόπο τυχαίο, όπως ένας σεισμός ή ένα τσουνάμι. Ο θάνατος από τον ιό έγινε πανδημικός, γιατί μέσα στις καπιταλιστικές συνθήκες της κερδοσκοπικής ασυδοσίας που κυριαρχούν στην ανθρωπότητα παγκόσμια, το φυσικό περιβάλλον βιάζεται με αδίστακτη μανία, ενώ η ανθρώπινη ζωή συνθλίβεται από τη μέγγενη της χυδαίας και κυνικής κοστολόγησής της από τις αστικές κυβερνήσεις σαν να πρόκειται για εμπόρευμα, καταστρέφοντας τα δημόσια συστήματα υγείας και χωρίς να θίγονται τα καπιταλιστικά κέρδη.

ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Σε αυτό το βαρύ κλίμα για την εργατική τάξη παγκόσμια, έρχεται στη χώρα μας να προστεθεί η επιδίωξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον σκληροπυρηνικό νεοφιλελεύθερο υπουργό εργασίας Χατζηδάκη να ανατινάξει το 8ωρο που είναι το θεμέλιο της οργανωμένης εργασίας. Το ν/σ που προαναγγέλλεται εδώ και ένα χρόνο σχεδόν από τον προηγούμενο υπουργό Βρούτση, και τώρα ανέλαβε να το προπαγανδίσει ξεδιάντροπα ο Χατζηδάκης προβλέπει 10ωρη εργασία, χωρίς πληρωμή υπερωριών, με αντάλλαγμα στο μέλλον λιγότερες ώρες εργασίας σε κάποια στιγμή που το αφεντικό δεν θα χρειάζεται τον υπάλληλο. Ο υπουργός Χατζηδάκης λέει με θράσος ότι το μέτρο είναι προαιρετικό για τον εργαζόμενο, όταν όλοι ξέρουν ότι η μη συναίνεση του εργαζόμενου θα συνεπάγεται ακαριαία την απόλυσή του. Τα γεράκια της νεοφιλελεύθερης ατζέντας εκτός από το οχτάωρο έχουν βάλει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και το δικαίωμα της απεργίας. Πρόκειται για τηνολοκλήρωση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν ήδη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον του συνδικαλισμού και της οργανωμένης εργατικής πάλης. Την ίδια στιγμή, η ακροδεξιά ΝΔ εργαλειοποιεί την πανδημία ενισχύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, με προσλήψεις στρατιών αστυνομικών αλλά όχι γιατρών και νοσηλευτών, για να επιβάλει συνθήκες αστυνομικού κράτους, στα πανεπιστήμια, στις εργατικές διαδηλώσεις και απεργίες, χρησιμοποιώντας τη βία του κράτους ως απάντηση στην υγειονομική κρίση αλλά και σ’ όλα τα οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας και του λαού.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ν/σ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σε αυτή την ολομέτωπη ταξική επίθεση, η απάντηση δεν μπορεί παρά να δοθεί από τα πρωτοπόρα κομμάτια της εργατικής τάξης, οργανωμένα ανεξάρτητα και από τα κάτω, χωρίς τη διαμεσολάβηση της ενσωματωμένης στο σύστημα συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, η οποία όχι απλώς αποδέχεται παθητικά το διαμελισμό των εργατικών δικαιωμάτων από τις νεοφιλελεύθερες ύαινες, αλλά συνεργεί μ’ αυτούς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ

Η εργατική τάξη ενωμένη και πρωτοπόρα με όλα τα τμήματά της σε συμπαράταξη, από τους επισφαλώς εργαζόμενους έως τους άνεργους, καλείται τώρα περισσότερο από ποτέ, να προτάξει τη δική της στρατηγική και να βάλει τους δικούς της στόχους, ώστε να αποτινάξει το θανατερό μέλλον για τους ανθρώπους. Με βαθιά την πεποίθηση ότι αυτός ο αγώνας για την απελευθέρωση του ανθρώπου είναι ένας αγώνας που μπορεί και πρέπει να δοθεί σήμερα από τους εργαζόμενους και δεν πρόκειται για ένα νεφελώδη οραματισμό που μπορεί να περιμένει μέχρις ότου ωριμάσουν οι συνθήκες για να πάρει σάρκα και οστά.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η πάλη της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού είναι η μόνη επιλογή για να κυριαρχήσει η Ζωή πάνω στο θάνατο και την καταστροφή που επιφυλάσσουν για την ανθρωπότητα οι διαχειριστές του χρεοκοπημένου συστήματος. Μια καταστροφή που περιλαμβάνει πλέον στο άμεσο ορατό μέλλον και το αιματηρό πόλεμο, τα σύννεφα του οποίου πυκνώνουν επικίνδυνα πάνω από την Ουκρανία, τη Μ. Ανατολή, την Αν. Μεσόγειο, μέχρι την κεντρική Αφρική. Μέσα σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες, η ελληνική άρχουσα τάξη, πουλάει πατριδοκαπηλία στον λαό για να τον μπλέξει, στο όνομα της αντιδραστικής ελληνοτουρκικής διένεξης, στους ανταγωνισμούς των πετρελαιάδων και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών και των καπιταλιστικών τάξεων της περιοχής, στο Αιγαίο, την διχοτομημένη Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή. Η Σούδα είναι η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας την Κρήτη σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Η Αλεξανδρούπολη γίνεται κύρια αμερικανονατοϊκή βάση στα Βαλκάνια με στόχο την Ρωσία. Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει πυραύλους πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία με στόχο το Ιράν, συνδεόμενη με τον αντι-ιρανικό μέτωπο των αντιδραστικών καθεστώτων της περιοχής που συγκροτείται με άξονα το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία και την Αιγύπτου του δικτάτορα αλ Σίσι. Με δεδομένα αυτά τα εφιαλτικά για το λαό γεωπολιτικά σχέδια, τη χρονιά της πρωτοφανούς ύφεσης στην οικονομία, με χιλιάδες νεκρούς από τον covid και άρνηση της κυβέρνησης να προσλάβει γιατρούς και εκπαιδευτικούς, με δραματικές μειώσεις στις δαπάνες για την Υγεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε πρώτη στο κάλεσμα του Τραμπ για αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς. Το 2020, την χρονιά της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ποσοστιαία όλες -πλην των ΗΠΑ- τις χώρες του ΝΑΤΟ σε δαπάνες για εξοπλισμούς.

ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 28-4-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου