ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Μαχητική Πορεία Αλληλεγγύης Στους Λαούς Παλαιστίνης Και Λιβάνου

 Μεγάλη και μαχητική πορεία αλληλεγγύης στους λαούς Παλαιστίνης και Λιβάνου
Με μια μαζική και μαχητική διαδήλωση χιλιάδες κόσμου στην Αθήνα την Δευτέρα 7 Οκτώβρη έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό και λιβανέζικο λαό και αποφασιστικής καταδίκης της γενοκτονίας που υλοποιεί το Ισραήλ, καθώς και των συνεχόμενων επιθετικών πολεμικών και τρομοκρατικών επιχειρήσεων του σιωνιστικού κράτους. Ταυτόχρονα, οι πάνω από 4.000 διαδηλωτές/τριες εξέφρασαν την εναντίωσή τους στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που στηρίζουν το “ξεκαθάρισμα” που επιχειρεί το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή στο όνομα της… ασφάλειάς του.

Με τα μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας στην κεφαλή, μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία και δεκάδες μικρότερες, πανό για τη νίκη της αντίστασης, τραγούδια και συνθήματα ξεκίνησε η διαδήλωση, λίγο μετά τις 7.30 μμ. Στα πρώτα μπλοκ και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Σωματείων και Συλλογικοτήτων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία χαιρέτησε με ντουντούκα φαντάρος με στολή μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης από τα στρατευμένα παιδιά του λαού, καθώς και την αντίθεσή τους στη συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που πραγματοποιεί γενοκτονία, καθώς και στις αποστολές εκτός συνόρων για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η διαδήλωση πέρασε από την πρεσβεία των ΗΠΑ και έφτασε σε αυτή του Ισραήλ, με συνθήματα και παλμό. “Νίκη στην Ιντιφάντα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, “Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά”, “Πίσω οι φρεγάτες, να φύγουνε οι βάσεις – καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις”, “Η κυβέρνηση διάλεξε πλευρά – με τους δολοφόνους είναι αγκαλιά”, “Με το Ισραήλ καμιά συνεργασία, όχι στο όνομά μου η γενοκτονία”, “ΕΕ και ΝΑΤΟ – πολέμου συνδικάτο” ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Μετά τους Παλαιστίνιους και τα πανό των σωματείων ακολουθούσε μαζικό μπλοκ φοιτητικών συλλόγων με συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών/τριών. Στη συνέχεια πορεύτηκαν το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η συνέλευση 8 Μάρτη, η ΔΕΑ, η Αναμέτρηση, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η Μετάβαση, το αντιΝΑΤΟ μπλοκ, το Δίκτυο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις.

Όταν η πορεία έφτασε στην πρεσβεία του Ισραήλ γέμισε τη γέφυρα πάνω από την Κηφισίας, καθώς χιλιάδες ανέβαιναν ενώ τα πρώτα μπλοκ αποχωρούσαν.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη από την αρχή, με πολλές πάνοπλες διμοιρίες στην αρχή και το τέλος της πορείας, όπου υπήρχε και μια αύρα. Πολύ μεγάλη ήταν η παρουσία ΜΑΤ μπροστά στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ, όπου μάλιστα επιτέθηκαν στο τέλος της πορείας για να τη διαλύσουν. Στη συνέχεια αστυνομικοί τραμπούκοι προπηλάκισαν διαδηλωτές/τριες σε διάφορα σημεία, ενώ προχώρησαν και σε 18 προσαγωγές!
 
 Γιάννης Ελαφρός - Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου