ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΕΕΚ : Σταματήστε Τους Δολοφόνους Του Κράτους Του Ισραήλ

                                                                  

Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα

Εμποδίστε την πορεία στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κάτω ο Σιωνισμός και ο Ιμπεριαλισμός!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Ύστερα από ένα χρόνο βάρβαρου γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα και μακράν από το να έχει “καταστρέψει ολοκληρωτικά” και “εξαλείψει” τη Χαμάς, ο διεφθαρμένος πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου και οι φασίστες υπουργοί / σύμμαχοί του εξαπλώνουν την πολεμική πυρκαγιά σε όλη τη Μέση Ανατολή. Σκόπιμα και μεθοδικά προκάλεσαν τους βομβαρδισμούς εκ μέρους του Ιράν και τώρα, μετά τον Λίβανο απειλούν να χτυπήσουν το Ιράν σέρνοντας πίσω τους και τη χρεοκοπημένη ηγεσία των ΗΠΑ σε ενεργή και άμεση ανάμιξη.

Η νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, συμπίπτει όχι απλώς χρονικά, αλλά και συνδέεται με βαθύτερα νήματα με τον πόλεμο Ουκρανίας/ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Είναι παράγωγο της κρίσης ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού, άλυτης από το 2008, που προκαλεί την έκρηξη όλων των ιστορικών αντιφάσεων τού παρηκμασμένου καπιταλισμού και εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους για όλη την ανθρωπότητα.

Από τις 7 Οκτώβρη 2023 ο κόσμος παρακολουθεί έναν ασύμμετρο δολοφονικό πόλεμο στη Γάζα, μια γενοκτονία -και με την νομική έννοια του όρου- όπου όχι μόνο οι ένοπλοι μαχητές, αλλά και τα βρέφη, τα παιδιά, οι μανάδες, όλος ο άμαχος πληθυσμός είναι στόχος επιθέσεων του στρατού του Ισραήλ. Με τα πιο σύγχρονα πολεμικά όπλα, αεροπλάνα F-35, πολεμικό ναυτικό, τανκς, η στενή λωρίδα γης της Γάζας ισοπεδώνεται. Σχολεία, νοσοκομεία, ηλεκτροπαραγωγή, δεξαμενές νερού και καυσίμων, είναι επίλεκτος στόχος. Από τη δολοφονική μανία του ισραηλινού στρατού δεν γλυτώνουν οι διασώστες και οι άνθρωποι της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ (UNRWA), οι δημοσιογράφοι, όλοι αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος.

Τώρα, το Ισραήλ αντιμετωπίζει το Λίβανο, όπως τη Γάζα, με μαζικούς δολοφονικούς βομβαρδισμούς, ενώ προηγήθηκε μια ωμή, τρομοκρατική δολοφονική πράξη με την παγίδευση συσκευών τηλεειδοποίησης (βομβητών) και γουόκι τώκι. Όλοι οι κανόνες πολέμου παραβιάζονται, οι νεκροί άμαχοι και τα γυναικόπαιδα δεν είναι “παράπλευρες απώλειες”, είναι κανονικοί στόχοι στον ολοκληρωτικό πόλεμο του σιωνιστικού καθεστώτος. Η δολοφονία του εμβληματικού ηγέτη της Χεζμπουλάχ Χασάν Ναστράλα και σημαντικών ηγετών του αντιστασιακού κινήματος, με βόμβες 2.000 λιβρών που προμήθευσαν το Ισραήλ οι ΗΠΑ, βαρύ πλήγμα για την αντισιωνιστική και αντιιμπεριαλιστική αντίσταση, δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση. Το κράτος του Ισραήλ, στα 76 χρόνια της ύπαρξής του, έχει αποδείξει ότι θρέφεται με αίμα, όμως δεν έχει κατορθώσει να καταπνίξει την παλαιστινιακή επανάσταση. Στη δεκαετία του ‘80, έφθασαν στις πύλες της Βηρυτού, κατέστρεψαν την πόλη και τη χώρα, εξεδίωξαν τους Παλαιστίνιους μαχητές της PLO και της Fatah, δολοφόνησαν τους ηγέτες Αμπού Τζιχάντ και Αμπού Ιγιάντ, και αργότερα, παρά τους συμβιβασμούς του Αραφάτ, τον βομβάρδισαν στη Ραμάλα, και τον δηλητηρίασαν με Πολώνιο, όμως δεν κατόρθωσαν να καταστείλουν το πνεύμα της επανάστασης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τη σιωνιστική κατοχή.

Ο τραγικός απολογισμός τού ενός χρόνου στη Γάζα είναι 41.500 νεκροί, 96.000 οι τραυματίες, 11.000 θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Δεν υπάρχουν πια φάρμακα, νοσοκομεία, τροφή. Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν κι από μολυσματικές ασθένειες ή/και από την πείνα.

Την ίδια στιγμή, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, κλιμακώνεται η βία του ισραηλινού στρατού και των φασιστών εποίκων. 700 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι, πάνω από 5.000 καινούργιοι φυλακισμένοι ανεβάζοντας τους κρατούμενους στις φυλακές-κολαστήρια των σιωνιστών σε πάνω από 10.900. Η υποτιθέμενη δημοκρατία του Ισραήλ αναδεικνύεται ως κράτος-φυλακή για τους Παλαιστίνιους, κράτος διαρκούς πολέμου και κρατικά οργανωμένων δολοφονιών.

Παρά την τρομακτική καταστροφή ανθρώπων και υλικών αγαθών, ο πάνοπλος στρατός του Ισραήλ δεν έχει πετύχει να νικήσει τους αντάρτες της Χαμάς και των άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα, ούτε τα εξεγερμένα παιδιά της Παλαιστίνης στη Δυτική Όχθη που μάχονται τους φασίστες εποίκους, τον ισραηλινό στρατό και τους συνεργάτες τους στην “Παλαιστινιακή Αρχή ”.

Για να επιβιώσει, η κυβέρνηση του διεφθαρμένου Νετανιάχου με τους φασίστες συμμάχους του, επιχειρούν να διευρύνουν τον πόλεμο σε όλη τη Μέση Ανατολή, ενάντια στη Χεζμπουλάχ και το λαό του Λιβάνου, ενάντια στους γενναίους Χούθι στην Υεμένη, ενώ συχνές είναι οι δολοφονικές πράξεις σε άλλες χώρες (π.χ. στο Ιράν) προσδοκώντας να συμπαρασύρουν τις ΗΠΑ σε άμεση εμπλοκή στον πόλεμο και όχι μόνο με χρήματα και εφοδιασμό σε όπλα και πυρομαχικά.

Ενώπιον της συντελούμενης γενοκτονίας, η αμερικανική κυβέρνηση, η ΕΕ μαζί κι ο προβλέψιμος ακόλουθος των ΗΠΑ Μητσοτάκης και τα αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα συνεχίζουν να εξοπλίζουν, να χρηματοδοτούν και να υποστηρίζουν με κάθε μέσο τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ στο δολοφονικό της έργο. Στην Ερυθρά θάλασσα πολυεθνικές δυναμεις υπό “ελληνική” διοίκηση συμμετέχουν στον πόλεμο κατά των -συμμάχων των Παλαιστινίων- Χούθι της Υεμένης.

Η έφοδος των Παλαιστινίων μαχητών στις 7 Οκτώβρη 2023, η διάρρηξη του φράχτη της πιο μεγάλης υπαίθριας φυλακής, όπου υποχρεώνονται να διαβιούν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του κόσμου, είναι μόνο η αφορμή του γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα. Πριν από το 2007, το Ισραήλ τούς είχε αποκλείσει από ξηράς, θάλασσας και αέρος. Ήταν το αποκορύφωμα μιας αποικιοκρατικής πολιτικής 76 χρόνων, όπου οι Παλαιστίνιοι γίνονται θύματα μιας ιμπεριαλιστικής -βρετανικής έμπνευσης αρχικά και με αμερικανική υποστήριξη αργότερα- πολιτικής εποικισμού.

Η αιτία της κρίσης στη Μέση Ανατολή έγκειται στην ιστορική και καίρια γεωστρατηγική θέση στην οποία βρίσκεται η Παλαιστίνη, στο σημείο επαφής δύο ηπείρων, στο υπογάστριο της Ρωσίας και πάνω απ’ όλα στην καρδιά της πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό είναι στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων διαχρονικά.

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στον εθνικό του αυτοπροσδιορισμό, στην εθνική του ανεξαρτησία και κρατική του υπόσταση. Είναι λαός με κουλτούρα, αξιοπρέπεια και μαχητικότητα που έχει δώσει μεγάλους αγώνες. Οι φενταγίν της Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ, του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και των άλλων ένοπλων οργανώσεων ενέπνευσαν -και εμπνέουν- τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και τους αγωνιστές της ελευθερίας.

Επί 76 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης καταπιέζεται, φυλακίζεται, τρομοκρατείται, εκτοπίζεται. Για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 χρειάστηκαν να εκτοπιστούν πάνω από 750.000 Παλαιστίνιοι, χωριά ολόκληρα να καταστραφούν και σπίτια να γκρεμιστούν.

Ο ιμπεριαλισμός, υπεύθυνος για τα αντι-εβραϊκά πογκρόμ και τον αντισημιτισμό, υποτίθεται ότι έδινε εθνική εστία στον Εβραϊκό λαό που μαρτύρησε στο Άουσβιτς και τα ναζιστικά κρεματόρια. Στην πραγματικότητα, με την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους οι δυτικοί ιμπεριαλιστές -με τη βοήθεια του Στάλιν- απαλλάσσονταν από μεγάλα τμήματα Εβραίων των χωρών τους, ενώ συγχρόνως έχτιζαν ένα προκεχωρημένο οχυρό στην καρδιά της Αραβικής Μέσης Ανατολής. Το άλυτο Εβραϊκό πρόβλημα γινόταν παλαιστινιακή Νάκμπα (Καταστροφή).

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη “στρατηγική συμμαχία” της ελληνικής μπουρζουαζίας με το κράτος του Ισραήλ (διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ), και την ενίσχυση που προσφέρει το ελληνικό κεφάλαιο (εφοπλιστές, πετρελαιάδες κ.ά.) στον εφοδιασμό του ισραηλινού στρατού με καύσιμα από την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή ιμπεριαλιστική εκστρατεία ενάντια στους Χούθι της Υεμένης με την επιχείρηση “Ασπίδες” και μάλιστα έχει ηγετική θέση. Σε συνδυασμό με την διακηρυγμένη πολιτική της και πρακτική ενάντια στη Ρωσία (“είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία”), η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τη δική της συνεισφορά στην πολεμική πυρκαγιά που παράγει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ωθεί από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη Ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο! Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής αντίστασης. Κάτω τα χέρια από τον Λίβανο – Σταματήστε τον πόλεμο κατά του Ιραν! Ήττα του ιμπεριαλισμού – ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελλάδα. Κάτω ο Σιωνιστικός αποικισμός! Δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού του Παλαιστινιακού λαού, με δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων! Για μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική, ανεξίθρησκη και σοσιαλιστική Παλαιστίνη, όπου Παλαιστίνιοι Άραβες και Εβραίοι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά, με ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια σε όλη την επικράτεια της ιστορικής Παλαιστίνης! Για μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Λαών της Μέσης Ανατολής!

* Πάρτε μέρος στη διαδήλωση 7 Οκτωβρίου 2024, Πάρκο Ελευθερίας 6:30 μ.μ. Πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία.

* Πάρτε μέρος στο Τριήμερο για την Παλαιστίνη, 9-10-11 Οκτωβρίου 2024, ώρα 8 μ.μ. στον κινηματογράφο STUDIO με προβολές παλαιστινιακών ταινιών, έκθεση ζωγραφικής έργων παιδιών της Παλαιστίνης, απαγγελίες ποιημάτων και συζητήσεις.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα [https://www.neaprooptiki.gr/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου