ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Επικίνδυνη Πολεμική Κλιμάκωση Στη Μ. Ανατολή – ΟΚΔΕ

 ΟΚΔΕ

Ο Μητσοτάκης μαζί με ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ μάς σπρώχνει στην καρδιά του πολέμου


Μετά από τη δολοφονική επίθεση του σιωνιστικού Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, το Ιράν ανταπάντησε στις 14/4, στέλνοντας εκατοντάδες drones σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις. Οι λαοί της Μ. Ανατολής αλλά και παγκόσμια κρατούν την ανάσα τους μπροστά σε μια ανάφλεξη, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην κήρυξη ενός Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

 

Πρώτοι υπεύθυνοι οι σφαγείς του Ισραήλ και όλοι οι δυτικοί σύμμαχοί τους. Επί 6 μήνες βομβαρδίζουν ανελέητα τη Γάζα, σκοτώνουν παιδιά, χτυπάνε σχολεία, νοσοκομεία, διαπράττοντας μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες που έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Το φασιστικό καθεστώς του Νετανιάχου δεν αρκείται στον αφανισμό ενός λαού, είναι ικανό να σφάξει στο αίμα κι όλους του γείτονές του για να ζήσει μόνο ο «περιούσιος λαός» των σιωνιστών. Αυτό έδειξε με την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στην Δαμασκό, αλλά και τις διαρκείς επιθέσεις στη Συρία και στον Λίβανο.

Βαμμένα με αίμα είναι τα χέρια των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Υποκρίνονται τους «ανθρωπιστές» και μιλάνε για «αυτοσυγκράτηση», αλλά στηρίζουν με όλα τα μέσα το Ισραήλ, το πιο βασικό καθεστώς-έρεισμά τους στην περιοχή. Επιτίθονται από κοινού σε όποιον αμφισβητήσει το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ» –δηλαδή να σφάζει– και τέτοιες είναι οι επιθέσεις στους Χούθι στην Υεμένη. Στο εσωτερικό τους έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα μιλιταρισμού και σε ένα αντιπαλαιστινιακό πογκρόμ. Πρόσφατο παράδειγμα στη Γερμανία, όπου η αστυνομία απαγόρευσε παλαιστινιακό συνέδριο και εισέβαλε στον χώρο του. Απαγόρευσε μάλιστα στους ομιλητές (μεταξύ των οποίων και ο Γ. Βαρουφάκης) όχι μόνο την είσοδο στη χώρα αλλά και την ηλεκτρονική σύνδεση! Ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης βγαλμένο από την ναφθαλίνη των πιο μαύρων καθεστώτων.

Ως κουτσαβάκης, ο Μητσοτάκης ακολουθεί την «πολιτισμένη» Δύση. Μετά από τη «βοήθεια» στο μισοφασιστικό καθεστώτος του Κιέβου ενάντια στη Ρωσία, συναινεί στη γενοκτονία στη Γάζα, συμμαχεί με το Ισραήλ και το στηρίζει με όλα τα μέσα. Στήνει στρατηγείο για τους ιμπεριαλιστές στη Λάρισα και στέλνει την φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, κάνοντας την Ελλάδα μια από τις ελάχιστες χώρες που εμπλέκονται στο μέτωπο αυτό. Προσφέρει όλη την επικράτεια για νατοϊκές βάσεις, αγοράζει πανάκριβους εξοπλισμούς. Με την πρόσφατη «αμυντική συμφωνία», ακόμα και έμψυχο δυναμικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εντάσσεται σε δομές του αμερικάνικου στρατού. Η πολεμοχαρής πολιτική του είναι αντίστοιχη με τον ταξικό πόλεμο στο εσωτερικό με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ατιμωρησία και τα σκάνδαλα της ελίτ, όπως και τα αμύθητα κέρδη των καπιταλιστών στις πλάτες των εργαζόμενων και των φτωχών.

Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα, βάζοντας φρένο σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, που μετατρέπει τον ελληνικό λαό και σε πιθανό στόχο. Να απαιτήσουμε: Καμία ανάμειξη στη νέα ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή – Να σταματήσει κάθε συμμαχία με το Ισραήλ, καμία στρατιωτική-οικονομική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο. Να διώξουμε τις βάσεις του ΝΑΤΟ. Να σταματήσουν οι εξοπλισμοί, να δοθούν λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες. Ο αγώνας μας είναι αναγκαίος και επιτακτικός για να ζήσουμε ειρηνικά μαζί με τους υπόλοιπους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου