ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Απεργία Την 1η Μάη, Ταξικές Συγκεντρώσεις Σε Προπύλαια Και Καμάρα /// ΠΡΙΝ

                                                                       

 

Στο κενό πέφτει η προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά και με πρόσχημα πως πέφτει… μεγάλη Τετάρτη και δήθεν διαταράσσει την αγορά να την μεταφέρει, ως αργία πια, την Τρίτη 7/5 μετά το Πάσχα. Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου νομίζει πως μπορεί με μια υπουργική απόφαση να κανονίσει πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις της παγκόσμιας μέρας της εργατικής τάξης και μάλιστα με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, «προκειμένου να μη διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές».

Η 1η Μάη όμως δεν είναι αργία, είναι απεργία! Και η κυβερνητική πρόκληση κινητοποιεί το ταξικό εργατικό κίνημα για μια απεργιακή κινητοποίηση που θα φέρει στο προσκήνιο την πάλη κατά της εκμετάλλευσης και της φτωχοποίησης, τον διεθνιστικό αγώνα της εργατικής τάξης κατά του πολέμου, για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, για την απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου. Ήδη πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες καλούν σε ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ. στην Αθήνα και στην Καμάρα στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις ή παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα, ενώ ακόμα και η ΓΣΕΕ υποχρεώθηκε να κηρύξει απεργία και καλεί μαζί με την ΑΔΕΔΥ (τα βρήκαν τώρα…) στην Κλαυθμώνος.

Στις ταξικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλούν το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ, με βασικό σύνθημα: Τετάρτη 1η Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Να χάσει πλούτο το κεφάλαιο για να ζήσουν οι εργαζόμενοι! Να ανατρέψουμε την πολιτική και το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου