ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΣΕΑΑΝ Με Διαμαρτυρία Στο Υπ. Υγείας Απαίτησε Δωρεάν Θεραπείες Και Τεχνολογικά Βοηθήματα


 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Πηγή : 902

Με κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων διεκδίκησε το μεσημέρι της Τρίτης γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, κόντρα στην πολιτική που αναγκάζει τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις να πληρώνουν αδρά για την αγορά μιας σειράς άκρως απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων αλλά και τεχνητών μελών.

«Τέρμα στο εμπόριο με την αναπηρία, δημόσια και δωρεάν πρόνοια - υγεία», απαίτησαν οι συγκεντρωμένοι με τα συνθήματα και τις πικέτες τους. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ενώ απόφαση στήριξης πήρε και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Στα πλυντήρια του συγκεκριμένου νοσοκομείου, επτά μήνες πριν, μια εργαζόμενη είχε τραυματιστεί σοβαρά με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το ένα της χέρι. Σήμερα, καλείται να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για το τεχνητό μέλος που έχει ανάγκη, πέρα από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Το γεγονός κατήγγειλε ο Νίκος Γκότσης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου.

Πρόκληση χαρακτήρισε το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν ή να στερούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και τη ζωή τους η Αθηνά Λαζαριδου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ. Με την παρέμβασή της ενημέρωσε πως μετά από τις παρεμβάσεις φορέων του κινήματος ικανοποιηθηκε το αίτημα της οικογένειας παιδιού 3 ετών με βαριά κινητική αναπηρία, για την προμήθεια μιας ειδικής περιπατητούρας, για την οποία αρχικά καλούνται να πληρώσει αδρά για να ...συμπληρώσει το ποσό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Παρά την έγκαιρη ειδοποίηση για τη διαμαρτυρία και το αίτημα για συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία. «Σε αυτή την εγκληματική πολιτική μόνο με τον αγώνα του μπορεί ο λαός να προστατέψει τη ζωή, τους ανθρώπους του, την οικογένεια του», τονισε ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ και κάλεσε στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΣΕΑΑΝ μαζί με φορείς του γονεϊκού κινήματος στις 24 Απρίλη για ασφαλή κτήρια στα Ειδικά Σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου