ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

«Μάχη» : Κάλεσμα Για Τη Συγκέντρωση Στο υπ. Εργασίας Ενάντια Στην Υφαρπαγή Της Περιουσίας Εργαζομένων Και Συνταξιούχων Του ΜΤΠΥ (23/11, 12μ.)

 

Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων | Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων – Τετάρτη 23/11/2022 στις 12:00μ.μ στο Υπουργείο Εργασίας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Η κυβέρνηση, με το πολυνομοσχέδιο Χατζηδάκη για τον «εξορθολογισμό» ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, που σχεδιάζει να ψηφίσει  στη Βουλή τις επόμενες μέρες, συνεχίζει το έργο του ξεπουλήματος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη φορά  ετοιμάζεται για το «μεγάλο πλιάτσικο» στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου αποτελούν συνέχεια της καθιέρωσης του κεφαλοποιητικού συστήματος ασφάλισης, της μεταφοράς των εισφορών των νέων εργαζομένων στο χρηματιστήριο και της περιουσίας των ταμείων στους ιδιώτες επενδυτές, τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Με βάση την παρ. 2 του άρθρου 35, η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου, καθώς και η σύνταξη σχετικών προτάσεων και μελετών «μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ, στην ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 10 του ν. 4892/2022 (Α΄ 28) με την επωνυμία “Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) Μονοπρόσωπη Α.Ε.”». Ενώ σύμφωνα με την παρ. 1 του ίδιου άρθρου, η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου των χρηματοοικονομικών προϊόντων του ΜΤΠΥ, καθώς και η σύνταξη σχετικών προτάσεων και μελετών, «μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, στην ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 12 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) με την επωνυμία “Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών”».

Οι προωθούμενες διατάξεις για τη διαχείριση της τεράστιας κερδοφόρας κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου από τις Ανώνυμες Εταιρείας, των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το κυβερνητικό σχέδιο του ξεπουλήματος της τεράστιας περιουσίας του ΜΤΠΥ. Πρόκειται για περιουσία που έχει αποκτηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων και από κληροδοτήματα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η κινητή περιουσία των 440 εκατομμυρίων ευρώ και μετά τη λεηλασία του Ταμείου μας καθώς και η ακίνητη περιουσία του, που περιλαμβάνει κτήρια και οικόπεδα «φιλέτα» 40.000 τετρ. μέτρων,  στο κέντρο της Αθήνας,  δημιουργήθηκαν από τις δικές μας κρατήσεις και ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την ξεπουλήσει. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να γκρεμιστεί αυτό που χτίστηκε από γενιές και γενιές συναδέλφων μας με τόσους κόπους.

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνει και άλλες αρνητικές διατάξεις όπως η αύξηση κατά 7 χρόνια των ορίων ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση , με μειωμένη σύνταξη, των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΜΑΧΗ – ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΉ ΤΑΞΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 του Νοέμβρη και ώρα 12μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στο πλαίσιο της  στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από 11:30πμως τη λήξη του ωραρίου.

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΠΥ 

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΤΠΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου