ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΕΕΚ : Νέα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια - Πέμπτη 15/4, ώρα 13:00

Προκήρυξη του ΕΕΚ


Συνεχίζοντας, στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, οι φοιτητές καλούν σε νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 15 Απρίλη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση είναι στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια. Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη από το πρωί της Τρίτης οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της Πολυτεχνικής Σχολής έπειτα από αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. Την Πέμπτη 15/4 καλούν σε πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη στις 13:00 με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Με ανακοίνωσή του το ΕΕΚ καλεί τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, τους μαθητές και τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στον αγώνα μαζί με τους φοιτητές, παλεύοντας με απεργίες, συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις για την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και υγεία του λαού. Η ανακοίνωση του ΕΕΚ γράφει:

 
EEK
 
Στους δρόμους, στις καταλήψεις και τις απεργίες,
για την παιδεία – την υγεία – την ελευθερία!

Το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς και σ’ αυτήν την χώρα, κρίνεται στους δρόμους, στις καταλήψεις και την ταξική πάλη. Το άνοιγμα των σχολείων οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στις πιο επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες και σε έξαρση μιας πανδημίας που με ευθύνη της κυβέρνησης, παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής, διαλύοντας ταυτόχρονα την εκπαίδευση και την δημόσια υγεία.

Για τους «από πάνω» αυτό που προέχει είναι η πολιτική επιβίωσή τους, η διατήρησή τους στην καρέκλα της εξουσίας που σ’ αυτούς φέρνει κέρδη και μόνο βάσανα στο λαό. Για τους «από κάτω» η ανάγκη για υγεία, παιδεία, ψωμί και ελευθερία, είναι κίνητρο συλλογικής δράσης. Η καρέκλα των «από πάνω» τρίζει γιατί τα αποθέματα που είχαν για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας έχουν τελειώσει, ενώ συγχρόνως οι «από κάτω» βγήκαν μαζικά στους δρόμους ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, όπως αποδείχτηκε μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Η απαίτηση για ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης σε μια σειρά από χώρες, οδηγεί σε μεγάλους απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και της νεολαίας, για την ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, για λιγότερους μαθητές ανά τάξη, περισσότερους εκπαιδευτικούς, επαρκή εμβολιασμό όλου του προσωπικού και των παιδιών, χωρίς την αθλιότητα των υποχρεωτικών κι αναξιόπιστων “self-test”. Γίνεται όμως φανερό σε όλους, ότι οποιαδήποτε απαίτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας, είναι ασύμβατη με την κρίση ενός παρακμασμένου καπιταλιστικού συστήματος που αποδείχτηκε ασύμβατο με τη ζωή, κάνοντας όσο ποτέ επίκαιρο το ζήτημα της επαναστατικής ανατροπής του.

Στην Ελλάδα, η επιχείρηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης να γυρίσει τον ιστορικό χρόνο στα μαύρα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια της αντίδρασης, με την επιστράτευση των μπάτσων και των χουντονόμων σε συνδυασμό με τα αντεργατικά μέτρα της αποσάθρωσης της ήδη ελαστικής αγοράς εργασίας και την επιδείνωση της πανδημίας, το μόνο που πετυχαίνει μέσα στις παρούσες συνθήκες της ραγδαίας επιδείνωσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης λόγω της πανδημίας, είναι να σπέρνει την οργή. Έτσι φέρνει πιο κοντά την ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης της εργατικής τάξης και του εξαθλιωμένου λαού με την άρχουσα τάξη και το κράτος της.

Το αδιέξοδο που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, μικροαστοί και νεολαίοι, μέσα στον εφιάλτη των μαζικών χρεοκοπιών που επίκειται σαν συνέπεια της απόσυρσης των μέτρων καπιταλιστικής διάσωσης της παράλυτης καπιταλιστικής οικονομίας, σε αλληλεπίδραση με την διεθνή γεωπολιτική κρίση και τον κίνδυνο ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ και της Ε.Ε. ενάντια στην Ρωσία και την Κίνα, οδηγεί με γρήγορους ρυθμούς στην όξυνση της πολιτικής ταξικής πάλης, σε ένα επίπεδο ανώτερο από εκείνο της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 και των αντιμνημονιακών αγώνων.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει σε όλο τον λαό το εγκληματικό άνοιγμα των σχολείων από την κυβέρνηση Κούλη -Κεραμέως-Χρυσοχουντίδη. Καλεί τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, τους μαθητές και τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος σ’ αυτόν τον αγώνα, παλεύοντας με απεργίες, συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις για την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και υγεία του λαού. Ενάντια στο νόμο-πλαίσιο, την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ κι όλα τα αντιεκπαιδευτικά κι αντιλαϊκά μέτρα, εμπρός να ανοίξουμε τον δρόμο στη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για την ανατροπή της κυβέρνησης, την διάλυση του αστυνομικού κράτους των κεφαλαιοκρατών και την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη, επικεφαλής του επαναστατημένου λαού.

Όλοι στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση Πέμπτη 12 μ.μ. στα Προπύλαια

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές

(neaprooptiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου