ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ-Β ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ-ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον Αλέκο Αλαβάνο επικεφαλής του Σχεδίου-Β.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Είχα την ευκαιρία να έχω μια πολύ ουσιαστική, φιλική και συντροφική συνάντηση με τον Αλέκο Αλαβάνο ως επικεφαλής του Σχεδίου Β. Περιττό να πω ότι με τον Αλέκο Αλαβάνο έχουμε πάρα πολύ ισχυρούς δεσμούς για δεκαετίες, δεσμούς συντροφικούς, δεσμούς αγωνιστικούς, δεσμούς οι οποίοι είναι αξεδιάλυτοι στην πορεία του χρόνου ανεξάρτητα αν σε κάποια διαστήματα ακολουθήσαμε μια διαφορετική πορεία. Πάντως η φιλία και η συντροφική σχέση έμεινε ακλόνητη και σε αυτό το διάστημα και οι μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία, στη συζήτηση που έγινε, να ξανασυναντηθούμε. Και να ανοίξουμε μαζί ξανά δρόμους συνεργασίας και συμπόρευσης στα πλαίσια της Λαϊκής Ενότητας, του μετώπου που θέλουμε να διαμορφώσουμε απέναντι στα μνημόνια, στη λιτότητα, στην εθνική υποτέλεια. Θέλουμε να συμπορευτούμε μαζί απέναντι σε αυτές τις εκλογές εξπρές που εκφράζουν μια βαθύτατη αντιδημοκρατική διαδικασία. Εκλογές που γίνονται υπό την αιγίδα του Γιούνκερ, της Μέρκελ και του Ντάισελμπλουμ. Οι ίδιοι άνθρωποι, αυτό το σκληρό αντιδραστικό ευρωπαϊκό κατεστημένο, που λύσσαξε ενάντια στο δημοψήφισμα, τώρα με ιαχές ενθουσιασμού υποδέχεται και υποστηρίζει αυτές τις εκλογές θεωρώντας ότι θα διευρυνθεί η συναίνεση στα μνημόνια, παλιά μνημόνια και το νέο τρίτο μνημόνιο, που συνομολόγησε ο Αλέξης ο Τσίπρας. Διαπράττουν βεβαίως ένα πολύ μεγάλο λάθος. Όπως πέσαν έξω αυτοί οι κύριοι στο δημοψήφισμα και με τις ωμές επεμβάσεις τους εκτίναξαν, τότε, στα ύψη το ΟΧΙ, τώρα θα δώσουν μία μεγάλη ώθηση στις αντιμνημονιακές δυνάμεις με τις ωμές επεμβάσεις τους. Ο ελληνικός λαός δεν θα ψηφίσει καθ’ υπόδειξη της ευρωπαϊκής αντίδρασης, καθ’ υπόδειξη του Σόιμπλε, της Μέρκελ, του Νταισελμπλουμ και του Γιούνκερ. Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει για το μέλλον του. Και θα στηρίξει αντιμνημονιακές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις. Πρώτα από όλα τη λαϊκή ενότητα ως εγγύηση ότι τα μνημόνια θα γίνουν παρελθόν και η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μία νέα προοδευτική πορεία. Χαιρετίζω για άλλη μια φορά την παρουσία του Αλέκου στα γραφεία μας στη Βουλή. Η συμπορευση μας πιστεύω πως θα δώσει μία θετική ώθηση στο εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας. Η Λαϊκή Ενότητα είναι το μέλλον για μια νέα αντιμνημονιακή Βουλή.

AΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Να πω κι εγώ πως είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση. Αυτό που αισθάνθηκα όμως είναι συγκίνηση. Είχα δεσμευτεί στον εαυτό μου ότι δεν θα πατήσω το πόδι μου σε αυτό το κτίριο όσο σε αυτό εδράζεται ένα κοινοβούλιο της ντροπής που έφτασε στην ακραία ταπείνωση τις περασμένες βδομάδες με τη σημερινή κυβέρνηση. Θέλω να πω ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι υπάρχει πλέον μια εστία εντιμότητας, αξιοπρέπειας, σταθερότητας, ήθους, μαχητικότητας που εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα. Πιστεύω ειλικρινά και μετά τη συζήτηση έχω πεισθεί ακόμη περισσότερο, ότι μπορούμε να αναζωογονήσουμε τη φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας που υπήρχε πριν από μερικά χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορούμε να αποδεσμεύσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα από όλους τους περιορισμούς που επιβάλει το ευρώ και οι δανειστές, ότι μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μία κυψέλη απασχόλησης που θα δουλεύει όλος ο κόσμος και ότι μπορούμε να έχουμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της παραγωγής, της βιομηχανίας, της οικονομίας, της τεχνολογίας, με τέτοιο τρόπο που θα μπορεί ο κάθε συμπατριώτης μας και ειδικά οι νέοι όταν είναι έξω, να μην ντρέπονται ότι είναι από μια χώρα της ζητιανιάς, της κακομοιριάς. Να είναι περήφανοι ότι είναι σε μια χώρα η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια το μέλλον. Σε αυτό το στόχο θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τον οποίο θέλω να πω μόνο ένα πράγμα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο κάθε οικογένεια μπορεί να τον βάλει σπίτι της χωρίς να έχει κανένα φόβο. Του οποίου το ήθος έχει δοκιμαστεί. Έμείς η αντιπροσωπεία του Σχέδιου Β μπορούμε να μεταφέρουμε στα μέλη του σχεδίου Β, καταρχήν τη συμφωνία μας και πιστεύω ότι θα εγκριθεί συντριπτικά, ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου