ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη : Ζήταμε Δικαιοσύνη, Όχι Show Συγκάλυψης - Αναμέτρηση

Τη στιγμή που η Μαρία Καρυστιανού, ως εκπρόσωπος των συγγενών θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, καταγγέλλει σε Ελλάδα και Ευρώπη με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία ότι η δικαιοσύνη και οι δημοσιογράφοι συγκαλύπτουν την κυβέρνηση, έρχεται ένα ακόμη περιστατικό να την επιβεβαιώσει, μία ακόμη απόπειρα από τη δικαιοσύνη να συγκαλύψει τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση.Συγκεκριμένα, χωρίς καμία αρμοδιότητα αλλά και με εξαιρετικά αδύναμη επιχειρηματολογία η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι στην Ελλάδα όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην απονομή δικαιοσύνης στη χώρα μας. Σε προφανή συνεννόηση με την κυβέρνηση, έσπευσαν να την προστατέψουν από τον διασυρμό, αντίστοιχο μόνο με αυτό που υπέστη η δικτατορία.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε εκατοντάδες γεγονότα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, όπως κάνει και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία η δικαιοσύνη προδήλως προστάτεψε μετ’ επιτάσεως την εκτελεστική εξουσία. Το ναυάγιο της Πύλου και οι υποκλοπές είναι δύο χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα. Εντούτοις, θα θέλαμε εστιάσουμε την προσοχή μας στο δυστύχημα των Τεμπών και να ρωτήσουμε τους Αεροπαγίτες εάν παρακολούθησαν τις τελευταίες εξελίξεις προτού βγάλουν αυτή την απόφαση. Εάν έλαβαν γνώση των όσων συμβαίνουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου επιχειρείται με τον πιο χυδαίο τρόπο η συγκάλυψη της υπόθεσης. Εάν άκουσαν τις αποκαλύψεις συγγενών των θυμάτων και εμπειρογνωμόνων για τη συγκάλυψη στο τόπο του ατυχήματος. Εάν άκουσαν τις αποκαλύψεις της κυρίας Καρυστιανού ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους είπε να μην ασχολούνται με την υπόθεση, να προχωρήσουν περαιτέρω στη ζωή τους και να πηγαίνουν στην εκκλησία!

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον αυτά άκουσαν και επιχειρούν τώρα να συγκαλύψουν με κάθε προσπάθεια την κυβέρνηση όσο και τους εαυτούς τους από τις ασχυνομίες που έχουν κάνει. Εμείς, όμως δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους. Θα φωνάξουμε στο δρόμο, στις σχολές μας, στις δουλειές μας ότι τα εγκλήματά τους δεν θα συγκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους νεκρούς μας.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου