ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

28 Φλεβάρη Απεργία – Τώρα Μιλάμε Εμείς!


 

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ!

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

 

Η κοινωνική ηρεμία δεν μπορεί να εξασφαλίζεται “για πάντα”. H ταξική αδικία είναι πλέον πασιφανής και ενορχηστρωμένη κυνικά από την κυβέρνηση. Τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας, είναι το απαράβατο δόγμα τους! Υπερκέρδη γι’ αυτούς, υπερλιτότητα για εμάς! Όχι άλλο!!!

Και να,  που ήδη η νεολαία δείχνει το δρόμο δυνατά και μαζικά, μέσα από τους αγώνες και τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τις χιλιάδες που κατέκλυσαν την Αθήνα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, μαζί με τις/τους εργαζόμενες-ους στην εκπαίδευση απέναντι στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων: είναι μάχη για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου, μάχη ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται για τα λαϊκά στρώματα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να μην αφήσουμε να περάσει η κατάργηση του Συντάγματος (άρθρο 16) μένα νόμο! Γιατί μετά θα έρθουν κι άλλα…

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων , της φτωχοποιημένης αγροτιάς και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους ενάντια στη συνολική πολιτική έτσι όπως προδιαγράφεται από τις ΚΑΠ της ΕΕ, συμφωνείται, προωθείται, εφαρμόζεται και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις (και την σημερινή) και οδηγεί στην εξαφάνιση την μικρή και μεσαία αγροτιά, πριμοδοτεί τους κολοσσούς της ενέργειας και του αγροτοδιατροφικού τομέα και αλλάζει συνολικά τον χάρτη και της οικονομίας και της παραγωγής.

Οι κοινοί αγώνες μας περιμένουν!

Η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια, στην υγεία, την παιδεία και τις μεταφορές, στα σπίτια και τη δουλειά των εργαζομένων, δεν δικαιολογεί και δεν αντέχει άλλη αναμονή! Η ακρίβεια στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης διαβρώνει με μεγάλη ταχύτητα τον μισθό και τη σύνταξη. Τα υπερκέρδη της απληστίας και τη φοροασυλία των μεγαλοεπιχειρηματιών (βιομηχάνων, τουρισμού, σουπερμαρκετάδων, τραπεζιτών, εφοπλιστών) είναι εξοργιστικά. Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις και όμιλοι πανηγυρίζουν για το ρεκόρ στα μερίσματα των μετόχων τους, η κυβέρνηση αντί να υπερφορολογίσει τα υπερκέρδη τους, απλά πανηγυρίζει για την “ανάπτυξη” ενώ τα λαϊκά στρώματα επιβιώνουν με το ζόρι σε συνθήκες ουσιαστικά υπανάπτυκτης χώρας.

Το κεφάλαιο αντλεί θηριώδη κέρδη από τους άθλιους μισθούς που δίνει, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις ολοένα μειούμενες μη μισθολογικές παροχές (ασφάλιση, πρόνοια) και τα όλο και πιο συρρικνωμένα εργατικά δικαιώματα (άδειες, χρόνος εργασίας, συνδικαλιστικές κατακτήσεις). Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα συμφέροντα των εργοδοτών νομοθετούνται: νόμοι Χατζηδάκη, Άδωνι, Βορίδη, Αχτσιόγλου (διπλές και τριπλές δουλειές ακόμα και μετά τη σύνταξη, 14ωρα δουλειάς, διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, ποινικοποίηση των απεργιών και κρατικές παρεμβάσεις στα σωματεία και πολλά άλλα…).

Οι προτροπές προς την αναμονή για να “τιθασευτεί ο πληθωρισμός” αποδεικνύονται αποπροσανατολιστική δημαγωγία. Τα μέτρα Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν μπορούν να ξεγελάσουν πια καμία και κανέναν. Πραγματική λύση για τους εργαζόμενους χωρίς αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή και γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς πλαφόν στα βασικά αγαθά (ρεύμα, ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης), και χωρίς μείωση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης δεν μπορεί να υπάρξει.

Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, που αναμένεται να επανενεργοποιηθεί, υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μείνει προσηλωμένη στη γραμμή δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, με τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις να θεωρούνται “αρνητικός παράγοντας που ενισχύει τον πληθωρισμό”. Οι ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και σε υπηρεσίες του στενού Δημόσιου τομέα, ακόμα και στο νερό και την ψυχική υγεία, τα περίφημα «απογευματινά χειρουργεία» που νομιμοποιούν το φακελάκι και η συνολική κατάρρευση του Δημοσίου ως κοινωνικό στήριγμα των εργαζομένων και των πιο φτωχών, θέτουν επιτακτικά το καθήκον να αντιστραφεί επιτέλους αυτή η κατάσταση και να τεθούν στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων αυτής της χώρας οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Η εξωτερική πολιτική δείχνει ακόμα μια επιλογή ενίσχυσης των καπιταλιστών, αφού το σύνολο του πολιτικού συστημικού φάσματος δεν διστάζει να δηλώνει φωναχτά την απόλυτη ταύτιση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ τόσο στη σφαγή στη Γάζα, όσο και με τον ατελείωτο πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ετοιμάζονται να στείλουν ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Για τους εξοπλισμούς “λεφτά υπάρχουν” θέτοντας πάντοτε σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί το παραμικρό για την εργαζόμενη κοινωνία, αλλά την ώρα που τα ποσοστά κερδών είναι δυσθεώρητα, ακόμα κι όταν οι πωλήσεις μένουν σταθερές ή πέφτουν, οι εργαζόμενες κι οι εργαζόμενοι ζουν και δουλεύουν σε όλο και χειρότερες και πιο επικίνδυνες συνθήκες. Το 2023 182 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 286 τραυματίστηκαν σοβαρά  σε εργατικά εγκλήματα που βαφτίζονται “ατυχήματα” (δραματική επιδείνωση από το 104 και 140 αντίστοιχα για το 2022) χωρίς στη θλιβερή αυτή στατιστική να περιλαμβάνεται το ζήτημα των επαγγελματικών ασθενειών.

Η ανάγκη για τη δική μας ταξική απάντηση βοά.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μέσα από τα συνδικάτα μας να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας, ενωτικά, μαχητικά και δημοκρατικά. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ηγεσία της ΓΣΕΕ που έχει κάνει σημαία το ταξικό συμβιβασμό και την υποταγή στο ΣΕΒ. Κωφεύει επιδεικτικά ενώ η κοινωνία βράζει και προκηρύσσει απεργία τον Απρίλη!

Είναι στα δικά μας χέρια η οργάνωση  και ο συντονισμός του αγώνα με αποφασιστικότητα. Για να ορίσουμε εμείς τη δική μας ατζέντα. Τώρα να μιλήσει η εργατική τάξη και τα δικά μας συμφέροντα. 

Στις 28 Φλεβάρη η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα έχουν αποφασίσει Απεργία. Είναι η στιγμή να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας με τους φοιτητές!

  • Για ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13-14 ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΌΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα την Τετάρτη 28/02!

Στην Αθήνα στην πλάτεια Κλαυθμώνος στις 11πμ με προσυγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας

ΜΑΧΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου