ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ | Τρίτη 20/2 - Πανελλαδική Συγκέντρωση Αγροτών Στο Σύνταγμα

Χιλιάδες κόσμου πλαισίωσε την συγκέντρωση που είχαν καλέσει σήμερα στο Σύνταγμα οι αγρότες της χώρας, κάνοντας «μπλόκο» με τα τρακτέρ τους μπροστά από τη βουλή. Οι αγρότες είχαν φτάσει νωρίτερα με τα τρακτέρ στην Αθήνα και κατευθύνθηκαν απ’ την Ομόνοια προς το Σύνταγμα. 

Στις ομιλίες τους στη συγκέντρωση, εκπρόσωποι των μπλόκων απ' όλη την Ελλάδα έθεσαν τα αιτήματα του αγώνα τους, (ενός αγώνα επιβίωσης για την αγροτιά!), καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης και εξέφρασαν διάθεση συνέχισης του.

 

Στάθηκαν, επίσης, αλληλέγγυοι, μέσα από τις τοποθετήσεις τους, στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καταδίκασαν το έγκλημα στα Τέμπη και αναφέρθηκαν επίσης στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία μετά από τις πλημμύρες. Αναφέρθηκαν και στην Εύβοια ζητώντας αντιπυρικά έργα. Επιπλέον, κάλεσαν και από πλευράς τους στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε με μπλοκ το ΚΚΕ(μ-λ), μοιράζοντας μαζικά την προκήρυξη του και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αγρότες – Νεολαία μέτωπο κοινό, απάντηση να πάρουν αγώνα μαζικό», «Τα μπλόκα να νικήσουν – οι αγρότες για να ζήσουν», «Μέτρα κοροϊδία τα κυβερνητικά – Νίκη στα μπλόκα τα αγροτικά» και άλλα. Μπλοκ είχαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις φοιτητών. Συμμετείχαν επίσης φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις της Αριστεράς και πλατύς κόσμος που ήθελε να σταθεί αλληλέγγυος σε αυτόν τον εξελισσόμενο αγώνα.

Ο αγώνας των αγροτών πρέπει να συνεχιστεί αποφασιστικά, μέχρι την ικανοποίηση των ίδιων των απόλυτα ζωτικών τους αναγκών, κόντρα στις απατηλές κυβερνητικές υποσχέσεις και σε οποιαδήποτε επιδίωξη αναδίπλωσης. 

Πηγή : Αντιγειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου