ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Μητσοτάκης - Μελόνι Συνένοχοι

Η υποδοχή της Μελόνι στην Αθήνα από τον Μητσοτάκη είναι μια προκλητική, ανοιχτή επιβεβαίωση για τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τους φασίστες. 

Η Μελόνι και το κόμμα της είναι οι απευθείας κληρονόμοι του φασιστικού κόμματος του Μουσολίνι. Ποτέ δεν αποκήρυξαν το παρελθόν τους, ούτε το προπολεμικό φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι, ούτε τα εγκλήματα των φασιστών στη μεταπολεμική Ιταλία. Πίσω από τον κοινοβουλευτικό μανδύα κρύβονται ακόμη οι δολοφόνοι που οργάνωσαν τις φασιστικές προκλήσεις στη Μπολόνια και στο Μιλάνο ενάντια στο κίνημα του ιταλικού «Καυτού φθινόπωρου». Και σήμερα, σαν κυβέρνηση της Ιταλίας πρωτοστατούν στα εγκλήματα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, αλλά και σε βάρος των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ+ και όλης της εργατικής τάξης. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση φασιστικού τάγματος εφόδου στα γραφεία των συνδικάτων.

 

Δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε και εδώ τους φασιστο-κυνηγούς προσφύγων να χτυπάνε τα συνδικάτα και να μπαίνουν στην κυβέρνηση. Κι όμως ο Μητσοτάκης ανοίγει αυτήν ακριβώς την προοπτική και συμβολικά αγκαλιάζοντας τη Μελόνι και στην ουσία με την πολιτική της κυβέρνησής του. 

Τα εγκλήματα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών έχουν πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Μετά τον πνιγμό εκατοντάδων στα ανοιχτά της Πύλου, ήρθε η φρίκη στο δάσος της Δαδιάς όπου πρόσφυγες και μετανάστες κάηκαν ζωντανοί μέσα στις φλόγες προσπαθώντας να γλυτώσουν από τους ανθρωποκυνηγούς. Η συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις φασιστικές ομάδες είναι ανοιχτή και απροκάλυπτη. Όσο και να προσπαθεί η κυβερνητική προπαγάνδα να κουκουλώσει αυτή την εικόνα πίσω από μια εκστρατεία κατά των «εμπρηστών», το μόνο που καταφέρνει είναι να καλλιεργεί ρατσιστική υστερία που τρέφει την ακροδεξιά.

Βρόμικη εκστρατεία

Δίπλα σε αυτή τη βρόμικη εκστρατεία ξεδιπλώνεται η επίθεση του Γεωργιάδη ενάντια στις απεργίες και τα συνδικάτα για παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Όταν, μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εργασίας στοχοποιεί τους απεργούς και τους συνδικαλιστές, το επόμενο βήμα είναι να αναλάβουν δράση οι φασιστο-τραμπούκοι ενάντια σε απεργιακές φρουρές και σωματεία. 

Δεν έχουμε φτάσει εκεί, γιατί δεν τους παίρνει. Και πρέπει να φροντίσουμε ότι όχι μόνο δεν αφήσουμε τέτοια εξέλιξη, αλλά αντίθετα θα τσακίσουμε και τους φασίστες και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες.

Το συλλαλητήριο αυτή την Πέμπτη, τη μέρα που ο Μητσοτάκης υποδέχεται τη Μελόνι στην Αθήνα, είναι η διακήρυξη της απόφασής μας να παλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Και θα συνεχίσουμε και κλιμακώσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα και το αντιρατσιστικό κίνημα με τις εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές ενάντια στους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιράζ Σαφτάρ και με το συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αλλά ο αντιφασιστικός Σεπτέμβρης πάει χέρι με χέρι με την οργάνωση του εργατικού κινήματος. Το διήμερο στη Θεσσαλονίκη με την απεργία των Νοσοκομείων στις 8/9 και το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 9/9 είναι μόνο η αρχή για να κλιμακώσουμε ένα απεργιακό κύμα. Χρειαζόμαστε απεργίες διαρκείας στα Νοσοκομεία, στα Σχολεία, στους Δήμους, παντού για να σταματήσουμε την επίθεση του Γεωργιάδη, για να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς και να ριζώσουμε το αντιφασιστικό κίνημα μέσα στα σωματεία και τους εργατικούς χώρους.

Έτσι μπορούμε να χτίσουμε τη δύναμη που θα εξασφαλίσει ότι οι σημερινοί φασίστες και οι συνεργοί τους θα έχουν την τύχη που είχε ο Μουσολίνι τον Απρίλη του 1945, όταν η ιταλική Αντίσταση τον κρέμασε ανάποδα σε κεντρική πλατεία στο Μιλάνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου