ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Η Δολοφονία Του Μετανάστη Εργάτη Παραπέμπει Σε «Χέρι» Φασιστών – Μαζική Ενωτική Κινητοποίηση Για Να Μη Συγκαλυφθεί Το Έγκλημα!

 Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η στυγερή δολοφονία του 25χρονου μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν το πρωί του περασμένου Σαββάτου είναι έργο φασιστών. Απαιτείται μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση και επαγρύπνηση.

 

 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η δολοφονία του 25χρονου μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ είναι αρκετά πιθανό να πρόκειται για μια δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα. Το πρωί του Σαββάτου ο Σιράζ πήγαινε για να δουλέψει ως φορτοεκφορτωτής σε λαϊκή αγορά του Περισσού. Κοντά στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη δέχθηκε μαχαιριά στο στέρνο. Λίγα λεπτά αργότερα τον είδαν δυο φίλοι και συνάδελφοί του και ένας περαστικός, οι οποίοι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν αλλά ο Σιράζ ξεψύχησε.

Οι φίλοι του καταγγέλλουν ότι το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο 30 με 45 λεπτά μετά την κλήση που έκαναν, ενώ απορρίπτουν την εκδοχή της αστυνομίας περί συμπλοκής μεγάλης ομάδας μεταναστών. Η αστυνομία και τα ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν τη φασιστική δολοφονική δράση ενάντια σε μετανάστες εργάτες διαδίδοντας ότι η δολοφονία ήταν προϊόν συμπλοκής ανάμεσα σε Πακιστανούς μετανάστες. Επιπρόσθετα η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» αναφέρει πως θα πρέπει να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία της δολοφονίας. Μάλιστα η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) έχει ανεβάσει βίντεο στο λογαριασμό της στο Facebook που δείχνει τον Σιράζ να ψυχορραγεί μετά τη δολοφονική μαχαιριά. Συνεπώς υπάρχουν βίντεο από τις εν λόγω κάμερες.

Επίσης προσωπικά αντικείμενα του Σιράζ, όπως το κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκαν πάνω του. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι δεν επρόκειτο για ληστεία. Επιπλέον η φονική μαχαιριά θυμίζει τον τρόπο που δολοφονήθηκαν οι Λουκμάν και Φύσσας από χρυσαυγίτες πριν από μια δεκαετία. Στην ίδια περιοχή έχουν γίνει και άλλες τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές. Οι φασιστικές ομάδες στήνουν καρτέρι και επιτίθονται σε διερχόμενους μετανάστες που πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Η φασιστική οργάνωση Pro Patria έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις σε Ριζούπολη, Κόκκινο Μύλο, Περισσό και Ν. Ηράκλειο. Μάλιστα το 2021 είχε επιτεθεί σε μέλη της ΚΝΕ και του ΣΕΚ. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν αυξηθεί τα περιστατικά φασιστικών επιθέσεων (Περιστέρι, Σεπόλια και Περισσός) και οι φασιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν να είναι επικίνδυνες για μετανάστες και αγωνιστές της Αριστεράς.

Η είσοδος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή με την υποστήριξη του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη και η συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα έχουν αποθρασύνει τις φασιστικές οργανώσεις. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τα αστικά δικαστήρια δε θα τερματίσει τη φασιστική δράση. Το εργατικό κίνημα θα πρέπει να παλέψει για την ένταξη των μεταναστών εργατών στα συνδικάτα και να οργανώσει αντιφασιστικές ομάδες αυτοάμυνας απέναντι στη φασιστική βία σε κάθε χώρο εργασίας και στις γειτονιές. Μόνο η εργατική ταξική αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών εργατών μπορεί να προστατέψει τους εργαζόμενους από την αστυνομική και τη φασιστική βία. Ο αγώνας κατά του φασισμού συνδέεται με τον αγώνα κατά του καπιταλισμού. Μόνο μετά την ανατροπή του καπιταλισμού θα ξεριζωθεί οριστικά η φασιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου