ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η Καλύτερη Αλληλεγγύη Για Τα Αδέρφια Μας Στην Τουρκία Είναι Να Δυναμώσουμε Τις Απεργίες Εδώ

Ο διπλός σεισμός που χτύπησε τη νοτιοανατολική Τουρκία προκάλεσε μια τεράστια τραγωδία. Χιλιάδες οι νεκροί, ακόμα περισσότερες χιλιάδες οι ξεσπιτωμένοι που βρίσκονται μέσα στην παγωνιά και στην αγωνία για το μέλλον. Σπαράζουν οι καρδιές μας, γιατί ξέρουμε πολύ καλά τη βαρβαρότητα του συστήματος σε τέτοιες στιγμές. Αυτοί που κυβερνούν μαζί με τους πλούσιους φίλους τους, που ευθύνονται για τα κτήρια που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, υποκρίνονται ότι πενθούν την ίδια στιγμή που αφήνουν τα θύματα του σεισμού στο έλεος της καταστροφής.

Όπως καταγγέλλουν οι σύντροφοί μας του DSiP στην Τουρκία, τα νοσοκομεία που γκρεμίστηκαν αφήνοντας τους τραυματίες αβοήθητους έπρεπε να έχουν αντισεισμικές προδιαγραφές σε μια περιοχή γνωστή για τους μεγάλους σεισμούς της. Οι κατασκευαστικές εταιρείες, όμως, φρόντισαν να βάλουν τα κέρδη τους πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Και το ίδιο έκαναν σε πολλά συγκροτήματα, σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, μεγάλα κτήρια.

Συνειδητή επιλογή

Εργατική Αλληλεγγύη - 25/8/99
Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα «υπανάπτυξης». Ο τουρκικός καπιταλισμός έχει κάνει άλματα εδώ και δεκαετίες. Ο Ερντογάν και οι φίλοι του διαχειρίζονται μια οικονομία που μπορεί να κατασκευάζει πολεμικούς εξοπλισμούς με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα drones της Τουρκίας έχουν γίνει διάσημα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Είναι συνειδητή επιλογή αυτών των εγκληματιών να μπορούν να φτιάχνουν πυραύλους αλλά να μην φτιάχνουν αντισεισμικές κατασκευές για τον φτωχό κόσμο. Το τείχος που έχτισε ο Ερντογάν για να σταματάει τους πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία στέκεται όρθιο ενώ τα σπίτια γκρεμίστηκαν.

Τις ίδιες κτηνώδεις επιλογές κάνουν και αυτοί που κυβερνούν εδώ. Όσα υποκριτικά δάκρυα και να χύσει τώρα ο Μητσοτάκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει πόσο δηλητήριο ενάντια στον «προαιώνιο εχθρό» έχουν προσπαθήσει να μας ποτίσουν οι «δικοί μας» πολεμοκάπηλοι. Αυτοί που διπλασίασαν τις πολεμικές δαπάνες αγοράζοντας Ραφάλ και φρεγάτες την ίδια ώρα που διαλύουν τα νοσοκομεία. Αυτοί που δεν είχαν πυροσβέστες για να πολεμήσουν τις πυρκαγιές στην Εύβοια και τώρα διαφημίζουν ότι στέλνουν ΕΜΑΚ στο Ιντσιρλίκ.

Γι’ αυτό, αυτή την ώρα δεν θρηνούμε, αντίθετα αγανακτούμε και οργανώνουμε τον κοινό αγώνα των εργατών και στις δυο όχθες του Αιγαίου. Ο περισσότερος κόσμος εδώ θέλει να στείλει βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, όπως έχει κάνει ξανά στο παρελθόν με τους σεισμούς του 1999. Αυτή την αυθόρμητη διάθεση, η Αριστερά πρέπει να τη μετατρέψει σε οργανωμένη πάλη ενάντια στους πολεμοκάπηλους.

Οι εργάτες της Τουρκίας είναι αδέρφια μας και δίνουν τους δικούς τους αγώνες ενάντια στον Ερντογάν και τα λαμόγια του. Η καλύτερη βοήθεια από τη δική μας μεριά είναι να κλιμακώσουμε τους αγώνες ενάντια στην κούρσα των εξοπλισμών Μητσοτάκη-Ερντογάν. Θέλουμε λεφτά για Νοσοκομεία και Σχολεία, για τις Τέχνες και όχι για F-35. Οι απεργίες είναι ξεκινημένες, εμπρός να τις κλιμακώσουμε μέχρι την ανατροπή και των κυβερνήσεων και του συστήματος που σπέρνει την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου