ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Οι Θανατερές Πρωτιές Της Νέας Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταρρίπτει τραγικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε στρατιωτικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το ΝΑΤΟ έχει σαν στόχο το να φτάνουν αυτές οι δαπάνες στο δυο τοις εκατό του ΑΕΠ κάθε χώρας-μέλους, αλλά η Ελλάδα ξοδεύει τα διπλάσια φτάνοντας στο τέσσερα τοις εκατό το 2021. Το 2014 βρισκόταν λίγο πάνω από το δυο τοις εκατό. Διπλασιασμός, δηλαδή, με επιτάχυνση τα τελευταία χρόνια.

Η άλλη όψη αυτής της πολεμοκάπηλης επιλογής είναι η πρωτιά σε θανάτους λόγω κόβιντ σε αναλογία με τον πληθυσμό. Η Ελλάδα ξεπέρασε όλα τα παλιά μέλη της ΕΕ, αφήνοντας πίσω το Βέλγιο και την Ιταλία που κρατούσαν αυτά τα θλιβερά πρωτεία. Όσο απότομα ανέβαιναν οι πολεμικές δαπάνες, άλλο τόσο απότομα έκοβε η κυβέρνηση της ΝΔ τις δαπάνες για την Υγεία.

Τρίτο αποτρόπαιο ρεκόρ κατέχει ο Μητσοτάκης με τον Μηταράκη στα εγκλήματα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών. Τώρα που ξεδιπλώνεται το νέο κύμα προσφυγιάς από την Ουκρανία, οι γραφειοκράτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες «ανακάλυψαν» ότι έχουν συμφέρον να μετατρέψουν τους πρόσφυγες σε φτηνό εργατικό δυναμικό. Είναι καλύτερο, λένε, να τους δίνουμε τη δυνατότητα να προωθηθούν νόμιμα σε όποια χώρα θέλουν, αντί να ξοδεύει η ΕΕ για να τους μαντρώνει στα σύνορά της. Η ρατσιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όμως, κλιμακώνει στην αντίθετη κατεύθυνση με θανατερά «pushback» στον Έβρο και στο Αιγαίο και με επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛΑΣ μέσα στις πόλεις.

Πληθωρισμός


Και βέβαια ένα τέταρτο αρνητικό ρεκόρ είναι η ελληνική πρωτιά στην ακρίβεια. Ο πληθωρισμός τρέχει με τον μεγαλύτερο ρυθμό εδώ, στη χώρα όπου Μητσοτάκης και Χατζηδάκης κάνουν τα πάντα για την «απελευθέρωση των αγορών» ανάβοντας πράσινο φως για την κερδοσκοπία.

Όλα αυτά τα καταστροφικά κατορθώματα έχουν τη ρίζα τους στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα:

Ο στασιμοπληθωρισμός είναι πια επίσημα και με τη βούλα των κεντρικών τραπεζών χαρακτηριστικό της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με μελέτη του ιατρικού περιοδικού Lancet, οι θάνατοι λόγω κόβιντ σε παγκόσμια κλίμακα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που καταγράφουν τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Φτάνουν τα 18 εκατομμύρια, ύψος τριπλάσιο από το επίσημο!

Όσο για τη θανατερή σοδειά του πολέμου, η αγριότητα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών φέρνει την ίδια φρίκη στην Ουκρανία σαν αυτή που είδαμε και βλέπουμε στο Αφγανιστάν ή στην Υεμένη.

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν τη χυδαία πρωτιά να είναι από τους πιο πιστούς υπηρέτες αυτού του συστήματος. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η πάλη για να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση είναι αγώνας αντικαπιταλιστικός. Η πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη είναι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Έρχεται σαν κλιμάκωση μετά από τις μεγάλες μάχες που δώσαμε τον τελευταίο μήνα.

Στις 26 Φλεβάρη σείστηκε η Αθήνα όταν βγήκαμε στους δρόμους μαζί με τους απεργούς της Λάρκο, της Καβάλας και της Cosco. Στις 8 του Μάρτη η μέρα των Γυναικών έγινε απεργία ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις των πλούσιων (εκ)βιαστών. Μόλις προχθές, στις 19 του Μάρτη στηρίξαμε τα αδέρφια μας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες/προσφύγισσες που αψήφησαν τα ρατσιστικά πογκρόμ για να διαδηλώσουν μαζικά.

Εμπρός να κάνουμε τη γενική απεργία στις 6 Απρίλη δύναμη για την ανατροπή των Μητσοτάκηδων και άνοιγμα του δρόμου για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα θανατερά ρεκόρ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου