ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Αντί Για Δουλειά, Διαγραφή Των Ανέργων! / ΠΡΙΝ

Editorial - ΠΡΙΝ

Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ενδοιασμό. Για να πλασάρει πιο πειστικά το νέο νομοσχέδιο διάλυσης του ΟΑΕΔ και των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει στους ανέργους με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δουλειές Ξανά», ο Κ. Χατζηδάκης αποκάλεσε… απατεώνες και καταχραστές τους ανέργους! Με αυτές τις αθλιότητες νομίζουν στο υπουργείο Εργασίας ότι θα περάσουν τις διαγραφές χιλιάδων ανέργων από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, για να ρίξουν εικονικά τον αριθμό των ανέργων και το ποσοστό ανεργίας στα πιο «βολικά» επίπεδα που δίνουν ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat. Ότι θα φορτώσουν στους… τεμπέληδες ανέργους, που προτιμούν δήθεν να παίρνουν το επίδομα φτώχειας, το γεγονός ότι δεν βρίσκουν κάποια δουλειά.


Γι’ αυτό θεσπίζουν τη διαγραφή από το μητρώο ανέργων μετά από τρεις αρνήσεις δήθεν «κατάλληλων θέσεων εργασίας» και αραδιάζουν έρευνες των εργοδοτών, που ψάχνουν αλλά δε βρίσκουν «ειδικευμένους» εργαζόμενους, επειδή τους «προσφέρουν» μισθούς-ψίχουλα, ευέλικτες συμβάσεις και άθλιες συνθήκες εργασίας. Στον «νέο» ΟΑΕΔ θα καθιερώσουν μέχρι και εισοδηματικά κριτήρια για να θεωρείται κάποιος άνεργος μετά τους 12 μήνες! «Πολυτέλεια» ακόμα και το να είσαι άνεργος! Και για τιμωρία, θα κόβουν τα όποια βοηθήματα ή «παροχές» έχουν απομείνει για μετρημένους ανέργους, ενώ ούτε και… μόρια δεν θα δίνουν για τους διαγωνισμούς με τους οποίους ανακυκλώνουν την ανεργία.
«Παγίδα ανεργίας» αποκάλεσε ο υπουργός Εργασίας τον σημερινό ΟΑΕΔ. Αλλά με το νομοσχέδιο ονειρεύεται… φάκα για εργάτες μια χρήσης προς όφελος των εργοδοτών και των μηχανισμών ψευτο-κατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου