ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΟΡΜΑ : Ενάντια Στην Πανδημία Της Ακροδεξιάς

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού έχει εξαπολύσει ένα τσουνάμι τρομολαγνείας με σκοπό να διαλύσει και τα τελευταία ίχνη κοινωνικών δόμων.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμου, τα μνημόνια, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, η ρατσιστική αντιμεταναστευτική υστερία, τα μακεδονικά συλλαλητήρια και οι εθνικιστικοί ανταγωνισμοί, τώρα με πρόσχημα την υγεία έρχεται να επιτεθεί στις δημοκρατικές και συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Επειδή:
  • Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα επιστημονικό σχέδιο της πανδημίας. Μπαίνει «καραντίνα» στην κοινωνία και προσεύχονται η ζέστη του καλοκαιριού να νικήσει τον ιό. Εφαρμόζουν επικοινωνιακή διαχείριση και όχι στρατηγική αντιμετώπιση!
    Μια χαρά φτιάξανε μεγαθήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς του 2004 μέσα σε σύντομο διάστημα και που τώρα ρημάζουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο με την υγεία. Δεν θέλουν!
  • Στην Ελλάδα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10, στη Γερμανία άνω των 50, στη Γαλλία όλες και στην Αγγλία δεν υπάρχει καμία απαγόρευση. Η επιδημία γίνεται το άλλοθι των απαγορεύσεων!
  • Προτρέπουν αποστάσεις 2 μέτρων αλλά αυτό δεν ισχύει για φαντάρους, φυλακισμένους και μετανάστες στα hot-spot που, μάλλον, έχουν «ανοσία». Η υγεία κάποιων είναι αδιάφορη!
  • Μας ζητάνε να «μείνουμε σπίτι» αλλά οι εργατική τάξη να συνεχίσει να δουλεύει κάτω από απάνθρωπες και ανθυγιεινές συνθήκες. Όταν δουλεύεις δεν αρρωσταίνεις!
Συνεχίζουμε και #menoumestodromo όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά στα σουπερμάρκετ, στην εστίαση, στις μεταφορές, οι ντελιβεράδες και οι οδοκαθαριστές, στα φαρμακεία και στους φούρνους, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα call center, στις τράπεζες, στις επικοινωνίες, στα συνεργεία, στην ενημέρωση, στην βιομηχανία, στα γραφεία. Επειδή «παραγωγή» δεν είναι μόνο εκπαίδευση και λιανεμπόριο!

Η ταξική πάλη δεν αναστέλλεται! Δεν μπήκαν σε «καραντίνα» οι οργανώσεις του κινήματος και οι ταξικοί αγώνες την εποχή 1917-1920 με την Ισπανική Γρίπη, ούτε θα μπουν τώρα με τον κορονοϊό.

Όσο κρατά η πανδημία:
  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να πολλαπλασιαστούν, να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό, να ενταχθούν στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές.
  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις εργαζομένων. Καμία αναστολή στους μισθούς, να πληρωθούν κανονικά οι μισθοί και όχι επιδόματα για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν.
  • Να ενταχθούν στα «βαρέα και ανθυγιεινά» όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σήμερα και να ελέγχονται ωράρια και συνθήκες εργασίας – υγιεινής.
  • Να ελεγχθούν και να απογραφούν όλες οι αποθήκες ειδών πρώτης ανάγκης και να μπει διατίμηση στα βασικά είδη ανάγκης.
  • Να είναι δωρεάν ρεύμα – νερό – τηλέφωνο – ίντερνετ – εισιτήρια σε ΜΜΜ. Ενοικιοστάσιο, απαγόρευση των εξώσεων και των πληρωμών των δανείων των εργαζομένων.
Γι` αυτό, λοιπόν, θα πραγματοποιήσουμε συμβολικές δράσεις ενημέρωσης σεβόμενοι την υγεία αλλά και τον τρόμο των συμπολιτών μας το Σάββατο 21/3 στις 2.30μμ στην πλατεία Συντάγματος στην αρχή της Ερμού.

Στις 21 Μάρτη είναι μια νέα αρχή αγώνων!
#menoumestodromo
Αθήνα, 20/03/2020

στάλθηκε με email
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου