ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ο Μητσοτάκης Νεκρανασταίνει Όψεις Της Χούντας /// ΠΡΙΝ

 

▸Το απειλητικό «μήνυμα» του Κυρ. Μητσοτάκη περί διαγραφών φοιτητών επειδή συμμετείχαν σε ένα «δήθεν πάρτι» στη Θεσσαλονίκη, φέρει ανατριχιαστική ομοιότητα με ένα απόρρητο έγγραφο που είχε στείλει η στρατιωτική αστυνομία ΕΑΤ-ΕΣΑ στο υπουργείο Παιδείας τον Δεκέμβριο του 1973. Το έγγραφο αυτό, που το υπέγραφε ο διοικητής της ΕΣΑ ταγματάρχης Αν. Σπανός, ζητούσε να μην πάρουν πτυχίο 79 φοιτητές που είχαν πάρει ενεργό μέρος στην κατάληψη της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, έγραφε:

 

«Έχομεν την τιμήν […] να διαβιβάσωμεν συνημμένως καταστάσεις φοιτητών και σπουδαστών κατά Σχολήν, εις τους οποίους δέον όπως απαγορευθή η χορήγησις παντός είδους πιστοποιητικού σπουδών».

Από τους 79 φοιτητές που περιλαμβάνονται στις κατά σχολές καταστάσεις, οι 27 ήταν της Νομικής, 9 της Ιατρικής, 9 της Φυσικομαθηματικής, 7 της Οδοντιατρικής, ένας της Φαρμακευτικής, ένας της Φιλοσοφικής, 16 του Πολυτεχνείου, τρεις της Ανωτάτης Εμπορικής, τρεις της Παντείου, ένας της Γεωπονικής, ένας της Βιομηχανικής Πειραιά και ένας της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. Ανάμεσά στους 79 υπάρχουν και πολλά γνωστά ονόματα (π.χ., Ιωάννα Καρυστιάνη, Μαρία Δαμανάκη, Κώστας Λαλιώτης, Αλέκος Αλαβάνος, Όλγα Τρέμη, Παύλος Τσίμας).

Το συγκεκριμένο έγγραφο έφερε στο φως πριν από πολλά χρόνια ο αείμηστος Ανδρέας Λεντάκης, που την περίοδο της χούντας φυλακίστηκε επί 4 χρόνια, του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και υπέστη φρικτά βασανιστήρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου