Το ΜΕΤΑ ενώνει τη φωνή του με τις φωνές αντίστασης και διεκδίκησης κάθε εργαζόμενου, κάθε εργαζομένης και των πρωτοβάθμιων επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, (Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ΣΕΠΕ «Κώστας Σωτηρίου», Σωματείο Εργαζομένων στα Public, Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος, Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ, Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝ «Αττικόν», Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ) την Τρίτη 22 Φλεβάρη, ώρα 6.30μμ., στον πεζόδρομο της Κοραή, με κεντρικό σύνθημα «Απειθαρχία και Πανεργατικός Αγώνας για την κατάργηση του ν. Χατζηδάκη» (Ν.4808/2022).
Απέναντι λοιπόν στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη • που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, και επιδιώκει να δημιουργήσει έναν εργαζόμενο «νέου τύπου», αυτόν που ζει για να δουλεύει για τις ανάγκες του κέρδους των αφεντικών, κι όχι για να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες σε τροφή, στέγη, υγεία, παιδεία και ψυχαγωγία • που κατοχυρώνει την εργοδοτική αυθαιρεσία κι ασυδοσία, ελαστικοποιεί πέρα από τα ανθρώπινα όρια τη ζωή των εργαζομένων και αποδιαρθρώνει το εναπομείναν εργατικό δίκαιο • που επιχειρεί να αδρανοποιήσει τα σωματεία, να καταργήσει συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, την εργατική πάλη, τις απεργίες, τις συλλογικές διαδικασίες • που δημιουργεί έναν τεράστιο μηχανισμό «φακελώματος», με το αρχείο συνδικαλισμένων εργαζομένων, το οποίο θα είναι στη διάθεση του υπουργείου και της εργοδοσίας, που παρεμβαίνει ωμά με το πρόσχημα της «μεγαλύτερης συμμετοχής» στα όργανα των εργαζομένων, επιβάλλοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία, απαξιώνοντας τη συλλογική, ζωντανή και δημοκρατική συζήτηση και απόφαση των μελών τους, ελέγχοντας τις αγωνιστικές διεκδικήσεις • που επιβάλλει στον κόσμο της δουλειάς να πάρει την άδεια από το κράτος και την εργοδοσία για να απεργήσει • τα Σωματεία προβάλλουν το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων:
- Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Πάλη για μείωση του χρόνου εργασίας. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας σε όλους τους κλάδους.
- Όχι στην ελαστική εργασία, την επισφάλεια, τη μαύρη / ανασφάλιστη εργασία, στο καθεστώς ενοικίασης εργαζόμενων, τα σπαστά ωράρια, τις φθηνές υπερωρίες.
- Κάτω η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
- Όχι στη μετατροπή των εργαζομένων σε «συνεργάτες» (καθεστώς freelancer), καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
- Όχι στη μονιμοποίηση και επέκταση της τηλε-εργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.
- Όχι στην εντατικοποίηση. Να παρθούν μέτρα από κράτος και εργοδότες για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς… ενάντια στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες.
- Αυξήσεις στους μισθούς και τις αποδοχές – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Κατάργηση των νόμων της κυβέρνησης (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον κατώτερο μισθό και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
- Απαγόρευση των απολύσεων – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο.
- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών. Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό.
- Κόντρα σε όσα συνδικαλιστικά δικαιώματα ο νόμος 4808/21 κατεδαφίζει, τα σωματεία φτιάχνουν το δική τους συσπείρωση πάλης
- Προώθηση των διαδικασιών του κινήματος, ενάντια σε όλους τους περιορισμούς του νόμου Χατζηδάκη. Όλη η εξουσία στις δια ζώσης γενικές συνελεύσεις. Ούτε τηλε-συνελεύσεις, ούτε τηλε-εκλογές. Δεν συμμετέχουμε στο ΓΕΜΗΣΟΕ.
- Αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων «από τα κάτω» – συντονισμός των αγωνιζόμενων σωματείων.
Υπερασπιστούμε τα Σωματεία και τα δικαιώματά μας
Παρατεταμένος αγώνας με όλες τις μορφές (διαδηλώσεις, απεργίες κτλ.) για να καταργηθεί το ο νόμος – τερατούργημα του Χατζηδάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου