ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τα χιόνια Περνάνε, Τα Μνημόνια Μένουν - Εργατική Κλιμάκωση Τώρα!

Οι πρώτες βδομάδες της νέας χρονιάς σημαδεύτηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις ελλείψεις στις δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων έχει χτυπήσει τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ σε βαθμό κακουργήματος, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα 7 αυτού του φύλλου της Εργατικής Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, οι περικοπές χρηματοδότησης και προσωπικού στους δήμους, στα σχολεία και στα νοσοκομεία έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις.

Κι όμως, η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Για την ακρίβεια, εμφανίζεται ότι «κάνει ό,τι μπορεί», αξιοποιώντας και τη χυδαία εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας που καταγγέλλει κάθε πρόσληψη στο δημόσιο ως «κομματικό ρουσφέτι». Ποια είναι η αλήθεια, όμως;
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΑΔΕΔΥ, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν από το 2009 μέχρι σήμερα κατά 130.000, πέφτοντας από τους 693.000 στους 563.000. Στην εκπαίδευση αποχώρησαν 30.000 εκπαιδευτικοί, στην Υγεία λείπουν 20.000 νοσηλευτές και 6.000 γιατροί. Κάθε εργατική οικογένεια που έχει παιδιά σχολικής ηλικίας και ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας έχει νοιώσει στις πλάτες της τις συνέπειες, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό.

Στο δρόμο

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζόμενων βγαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας σταμάτημα των απολύσεων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους κινητοποιούνται αυτή την Τετάρτη, οι εκπαιδευτικοί την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ετοιμάζουν «Καραβάνι της Υγείας» στη Λάρισα την 1 Φλεβάρη. Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή κινητοποιήθηκαν μαζικά έξω από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 16 Γενάρη.
Όλες αυτές είναι μάχες ενάντια στην ανεργία και συνδέονται άμεσα με τους αντίστοιχους αγώνες στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Λήδρα κλείνουν τη Συγγρού στις 25 Γενάρη ενάντια στο λουκέτο, οι εργαζόμενοι στα σούπερμάρκετ του Μαρινόπουλου και στα ΜΜΕ του Ψυχάρη δίνουν τον ίδιο αγώνα, οι εργαζόμενοι στην Ιντρακόμ κάνουν συνέλευση αυτή την Τετάρτη για να αντιμετωπίσουν απειλές απολύσεων και περικοπής μισθών.
Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όμως, δεν έχουν ανακοινώσει καμιά συνέχεια μετά από την πετυχημένη Πανεργατική απεργία που έγινε στις 8 Δεκέμβρη. Αντί να μπουν μπροστά για να συντονίσουν όλους αυτούς τους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιμένουν να ξεδιπλωθεί το σίριαλ της «αξιολόγησης» που όλο «κλείνει» και όλο αναβάλλεται.
Κανένας δεν ξέρει σε ποια στιγμή ακριβώς θα βάλει την υπογραφή του ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας κάτω από το επόμενο πακέτο μνημονιακών επιθέσεων που υπαγορεύει η Τρόικα, με ή χωρίς το ΔΝΤ. Αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να περιμένουμε να διαλέξουν αυτοί τον χρόνο της επόμενης κορύφωσης. Αντίθετα, έχουμε κάθε λόγο να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε πανεργατικά την αντίσταση εδώ και τώρα. Ας μην περιμένουμε το επόμενο κύμα του χιονιά να αναδείξει ξανά το δράμα προσφύγων και άστεγων που ξεπαγιάζουν, σπιτιών που μένουν δίχως ρεύμα και νερό, συγκοινωνιών που παραλύουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου