ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Το ΠΡΙΝ Κυκλοφορεί Εκτάκτως Αυτή Την Παρασκευή 14.4

 


Συναίνεση κορυφής για φτώχεια διαρκείας

Ενα μακρόπνοο και πολυετές σχέδιο, που έχει στόχο την περαιτέρω φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του λαού και την εξαφάνιση των τελευταίων κοινωνικών και εργατικών κατακτήσεών του, υπηρετούν τα τρία βασικά κόμματα εξουσίας και στις επικείμενες εκλογές. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες, στην ουσία όμως συμφωνούν στον πυρήνα της πολιτικής που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες, όποια και αν είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός — Μητσοτάκης, Τσίπρας ή κάποιος τρίτος, πολιτικός ή «τεχνοκράτης». Το πλαίσιο, άλλωστε, έχει καθοριστεί αυστηρά από το εγχώριο κεφάλαιο, που επιδιώκει να αυξήσει και άλλο την ήδη προκλητική κερδοφορία του, η οποία καταδικάζει τα λαϊκά νοικοκυριά να ανεβαίνουν τον ατελείωτο και ολοένα πιο ανηφορικό Γολγοθά της ακρίβειας. Αλλά και από την ΕΕ και το ΔΝΤ, που απαιτούν επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία και τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα, με τερματισμό και των όποιων αναιμικών παροχών.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, μπροστά στα μισόλογα, την τάση συμβιβασμού, την ατολμία και τις δηλώσεις «νομιμοφροσύνης» από την πλευρά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ο μαχόμενος λαός, ο κόσμος του αγώνα, η ασυμβίβαστη νεολαία, καλούνται να σηκώσουν το γάντι. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και, στις επερχόμενες εκλογές, να ξεπεράσουν τα τεχνητά διλήμματα και τη λογική του «εφικτού» (που τελικά αποδεικνύεται ανέφικτο), ενισχύοντας τη φωνή μιας γνήσια αντισυστημικής, αντικαπιταλιστικής και ανεξάρτητης δύναμης ανατροπής, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου