ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Αποχαιρετισμός Στον Τάσο Κουράκη

του Τάσου Κανταρά 

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ. Ένας αγωνιστής της πολιτικής και της ζωής. Ένας επιστήμονας με σημαντικό έργο, ένας αγνός άνθρωπος. Βγαλμένος όπως πολλοί από μας από τη μήτρα του ΚΚΕ, πορευτήκαμε μαζί στα δύσκολα χρόνια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μέσα απ’ τις γραμμές του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες συγκροτήσαμε μια πρωτόγνωρη για την Θεσσαλονίκη δημοτική κίνηση, την “Θεσσαλονίκη των πολιτών και της Οικολογίας”. Δώσαμε κοινές μάχες ενάντια στον σκοταδισμό και το συντηρητικό κατεστημένο της πόλης. Ανοίξαμε δρόμο για να έρθει η Αριστερά στο προσκήνιο.

 

Αν και οι δρόμοι μας χώρισαν το καλοκαίρι του 2015(εξάλλου την απάντηση “αν σ’ αυτό ευθύνεται το κοινό πολιτικό κύτταρο” είχε δώσει ο ίδιος στον Σπύρο Βούγια πριν αρκετά χρόνια, λέγοντας εύστοχα, πως “η κοινή καταγωγή δεν προδιαγράφει την κοινή συνέχεια”), παρ’ όλα αυτά η αμοιβαία εκτίμηση, η ανθρώπινη αλληλεγγύη, ο κοινός πόθος για μια ανθρώπινη κοινωνία παρέμειναν στοιχεία ανεξίτηλα.

Φίλε και σύντροφε ΤΑΣΟ, καλό ταξίδι στην αιωνιότητα. 

Θα παραμείνεις για πάντα στις καρδιές μας, στην καρδιά μου! 

Υ.Γ. Επέλεξα αυτή τη φωτογραφία σου, γιατί αντιπροσωπεύει εκείνες τις ωραίες μέρες που περάσαμε μαζί! 

Σ’ ευχαριστώ για το ήθος και την αγάπη μου μας πρόσφερες!

Πηγή : Αριστερό Ρεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου