ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Α. Τζέλλης Δεν Θα Είναι Στο Εφετείο Της Χρυσής Αυγής

Ανδρέας Τζέλλης
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δικηγόρος Ανδρέας Τζέλλης, βασικός πυλώνας της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα είχε δώσει μάχη για την αποδοχή του αιτήματος να υπάρχει πολιτική αγωγή στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, στάθηκε μέχρι το τέλος της δίκης στο πλευρό των άλλων δύο συνηγόρων (Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου) της οικογένειας, βοηθώντας καθοριστικά το δύσκολο έργο τους.


Όσο διάστημα ήταν παρών στη δίκη είχε έντονη παρουσία, ενώ με τη βραχνή φωνή και τις ομοβροντίες ερωτήσεων στους αυτόπτες μάρτυρες συνέβαλε στην πλήρη αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και ειδικά της δράσης του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Έχασε τη μάχη σήμερα που ήδη ξεκίνησαν οι πολύπλευρες αντιφασιστικές δράσεις στη μνήμη των θυμάτων της Χρυσής Αυγής λίγες μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου.

Όπως είχε πει ο ίδιος ο Ανδρέας Τζέλλης σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στην «Κυριακάτικη Χαραυγή»:

«Η εκδοθείσα απόφαση είναι μια μεγάλη νίκη του Λαϊκού Κινήματος και μία νίκη της ίδιας της Δικαιοσύνης. Χρειάζεται όμως επαγρύπνηση και συνεχής αγώνας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, για να μην ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε τόσα χρόνια. Να μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τον Μπέρτολτ Μπρεχτ “η σκύλα που γέννησε το κτήνος είναι και πάλι σε οργασμό...” Καλούς αγώνες σε όλους μας»

Η «Εφ.Συν.» εκφράζει στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναδέλφους του θερμά συλλυπητήρια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου