ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Μη Xάσετε Tο ΠΡΙΝ Της 1ης Αυγούστου : Μεγάλο Αφιέρωμα Στον ΛΕΝΙΝ

Του «Ουλιάνοφ το μειδίαμα» παραμένει ανατρεπτικό

Μην χάσετε το πολυσέλιδο και πολύπλευρο αφιέρωμα του Πριν, που κυκλοφορεί την 1η Αυγούστου, στη ζωή και το έργο του Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ (Λένιν), με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου επαναστάτη.

Η συμβολή του Λένιν στη διαμόρφωση του επαναστατικού ρεύματος των μπολσεβίκων και του κομμουνιστικού κινήματος. Οι πολιτικές του επιλογές σε κρίσιμες καμπές του κινήματος στη Ρωσία. Από τη ρήξη με το ρεφορμισμό στην Οκτωβριανή επανάσταση και στην πρωτότυπη σοβιετική εξουσία, με τα νέα δυσεπίλυτα προβλήματα. Η αντίληψη του Λένιν για τη σχέση συνειδητού-αυθόρμητου και για το ρόλο του κόμματος και των σοβιέτ. Περί δίκαιων και άδικων πολέμων και το σύνθημα της «υπεράσπισης της πατρίδας». Φιλοσοφία, υλισμός και αιτιοκρατία από τη σκοπιά της ταξικής πάλης. Η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τον Λένιν… λενινιστικά και όχι με αγιογραφίες.

Γράφουν:

Κώστας Δαμανάκης

Αντώνης Δραγανίγος

Βασίλης Μηνακάκης

Γιώργος Μιχαηλίδης

Περικλής Παυλίδης

Νίκος Πελεκούδας

Μπάμπης Συριόπουλος

Παναγιώτης Σωτήρης

Διονύσης Τζαρέλλας

Κώστας Τριχιάς


Το φύλλο της 1ης Αυγούστου είναι το τελευταίο του φετινού καλοκαιριού και θα μείνει στα περίπτερα μέχρι τις 17 Αυγούστου. Μην το χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου