ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Αστυνομικοί Eισβάλλουν Στα Γραφεία Της ΛΑΕ Και Επιχειρούν Να Συλλάβουν Διαδηλωτές

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 το βράδυ, μετά τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εισέβαλαν στο κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία της ΛΑΕ, στη Στοά Φέξη επί της Πατησίων 14. Αρχικά κράτησαν φοιτητές που επέστρεφαν από τη διαδήλωση ενώ στη συνέχεια, μετά από παρεμβάσεις δικηγόρων που έφτασαν στο σημείο τους άφησαν ελεύθερους.

Η ομάδα των αστυνομικών είχε στήσει καρτέρι έξω από τα γραφεία της ΛΑΕ περιμένοντας να επιστρέψουν οι διαδηλωτές. Ανάλογο καρτέρι είχε στηθεί και έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ, της νΚΑ και της εφημερίδας ΠΡΙΝ.

Ανακοινώσεις καταγγελίας του γεγονότος εξέδωσαν η ΛΑΕ, το ΝΑΡ και η νΚΑ ενώ ταυτόχρονα βγήκε και κοινή ανακοίνωση οργανώσεων.
 
 Ανακοίνωση καταγγελίας από αριστερές οργανώσεις:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Καταγγέλλουμε την εισβολή αστυνομικών ομάδων ΔΡΑΣΗ στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας και την αναίτια κράτηση φοιτητών.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, μετά την μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, φοιτητές, μέλη της Λαϊκής Ενότητας επέστρεφαν στα γραφεία. Έξω από τα γραφεία, δέχθηκαν επίθεση από ομάδες ΔΡΑΣΗ που τους είχαν στήσει καρτέρι, ενώ οι ομάδες των «πραιτωριανών» εισέβαλαν μέσα στην πολυκατοικία. Έπιασαν πέντε φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στο κτίριο και τους κράτησαν επί ώρα, απειλώντας τους με προσαγωγές, έχοντας αποκλείσει την είσοδο των γραφείων με αστυνομικές δυνάμεις ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ. Τελικά οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από διαμαρτυρίες δικηγόρων και μελών και στελεχών της ΛΑΕ που έφτασαν στο σημείο.

Η εισβολή της αστυνομίας σε γραφεία αριστερού πολιτικού κόμματος και μάλιστα εντελώς απρόκλητα, μέσα στη νύχτα, φυσικά χωρίς ένταλμα ή εισαγγελέα, αποτελεί ενέργεια που θυμίζει άλλες, μαύρες εποχές. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στην πολιτική όξυνσης της καταστολής και του αυταρχισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη από την εκλογή της. Για την ίδια πολιτική που καταπατά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και απαντά στην λαϊκή δυσαρέσκεια και τους αγώνες με τρομοκρατία, συλλήψεις, σκευωρίες και αστυνομικές παρενοχλήσεις, αλλά και στοχοποιεί τη νεολαία και τις αριστερές, ριζοσπαστικές δυνάμεις που αγωνίζονται.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μας τρομοκρατούν. Θα απαντήσουμε στο δόγμα «νόμος και τάξη» με τη συνέχεια και την κλιμάκωση των αγώνων, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Υπογράφουν μέχρι στιγμής:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ΣΕΚ.
 
Πηγή : Παντιέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου