ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΑΡ : Καταδίκη Του Νέου Κύματος Συλλήψεων Στην Τουρκία


Ανακοίνωση της Επιτροπής Διεθνών του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Καταδίκη του νέου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους στη γειτονική χώρα

Μετά από έξι χρόνια το καθεστώς Ερντογάν «θυμήθηκε» ότι είχαν γίνει διαδηλώσεις στην Τουρκία για το Κομπάνι, που είχε δεχτεί επίθεση από τους τζιχαντιστές, και προχώρησε στη σύλληψη 82 μελών και στελεχών του HDP, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτών και δημάρχων, σε εφτά επαρχίες της Τουρκίας.

Είναι προφανές ότι αυτή η κίνηση του καθεστώτος γίνεται με στόχο να αποπροσανατολίσει το λαό της Τουρκίας από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας, καθώς βαθαίνει η πολιτική και οικονομική κρίση. Στα πλαίσια αυτά το καθεστώς κλιμακώνει την επίθεση του στους λαούς της Τουρκίας και στους αγωνιστές Τούρκους και Κούρδους που παλεύουν για την ανατροπή του.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση σε παράλληλη τροχιά, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και δεν διστάζει να επιτίθεται και να συλλαμβάνει όποιον τολμάει να διαδηλώνει, όπως την προηγούμενη Παρασκευή, διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τούρκων, Κούρδων και Ελλήνων, που διαμαρτύρονταν κατά του καθεστώτος της Τουρκίας!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές της Τουρκίας στον αγώνα τους για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι λαοί με τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους θα νικήσουν και θα ανατρέψουν τα αντιδραστικά καθεστώτα.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 28/9/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου