ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδια Στη Φοιτητική Πορεία

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια ξεχωριστής - από τη διαδήλωση δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά - πορείας που οργάνωσαν φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Επί της Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τα «λουλουδάδικα», ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ, που είχαν στήσει φραγμό με κλούβες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν.

Το κέντρο παραμένει κλειστό, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές και να βρεθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων-πανεπιστημίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου